POUKA ENGLEZIMA

Ostali bez pobjede jer je sudac isključio krivog blizanca!

03.04.2014 u 17:53

Bionic
Reading

Sportski sud u talijanskoj regiji Umbrija naredio je ponavljanje nogometne utakmice između niželigaša Castella i Alviana jer je sudac Enrico Cirillo isključio pogrešnog blizanca

Sudac je u 27. minuti utakmice zbog oštrog prekršaja trebao isključiti veznjaka Castella Michelea Rossija, no pogreškom je crveni karton pokazao njegovom bratu blizancu Matteu. Braća su pokušala objasniti sucu kako je pogriješio, no nije im povjerovao. Castello je s igračem manje dobio utakmicu 2-1, no susret je poništen i igrat će se novi.

'Sudac žali zbog pogreške, no njegova pogreška je gruba povreda pravila zbog čega se utakmica mora ponoviti,' presudio je sudac Marco Brusco.

Zanimljivo, sličan slučaj dogodio se nedavno i u engleskom prvenstvu kada je sudac Andre Marriner isključio krivog igrača Arsenala u derbiju protiv Chelsea. Mariner je zbog igranja rukom isključio Kierana Gibbsa, premda je crveni karton trebao dobiti Alex Oxlade-Chamberlain. Jedan od najboljih engleskih sudaca naknadno se ispričao zbog zamjene identiteta, a vodstvo Engleskog nogometnog saveza (FA) je crveni karton pripisalo Oxlade-Chamberlainu.

Usprkos očitom previdu vodstvo FA-a dodijelilo je Marrineru suđenje polufinalnog ogleda FA kupa između Hulla i Sheffield Uniteda.