SKANDAL U PJONGČANGU

Ostaje bez osvojene medalje na Igrama zbog gluposti: U Rusiji ne mogu vjerovati!

19.02.2018 u 06:49

Bionic
Reading

Šokirani ruski mediji objavili su ove nedjelje kako je njihov brončani olimpijac u curlingu Aleksandr Krušelnickij pao na doping testu, a ako u ponedjeljak B uzorak to potvrdi ostat će bez medalje i osramotiti ionako posramljenu naciju, u sportu u kojem nedopuštene supstance i tako ne donose neku korist...

Rusija je uoči nastupa u Pjongčangu zbog doping skandala ponižena zabranom nastupa svojih sportaša pod nacionalnom zastavom, a u slučaju osvojenih zlatnih medalja neće se čuti ni njezina himna.

  • +3
Slovačka - Rusija (hokej, ZOI Pjongčang) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nastup je dopušten samo ruskim olimpijcima koji nisu ni po čemu bili umiješani u doping afere niti ih se ikako moglo povezati sa sustavnim dopingiranjem koje je provođeno o strane tamošnjih sportskih funkcionera. Također su sportaši iz ove zemlje prošli temeljitije testiranje na doping od kolega iz drugih reprezentacija.

No, nakon svega toga Ruse je kao grom pogodila vijest ove nedjelje da je njihov brončani olimpijac Aleksandr Krušelnickij pao na doping testu. Riječ je o sportašu koji se u curlingu natjecao u mješovitim parovima s Anastazijom Bruzgalkovom i došao do ključnog trijumfa vrijednog medalje u dvoboju protiv Norveške za treće mjesto, no to bi moglo biti uzalud.

Krušelnickij je navodno koristio meldonij, isto zbog čega je Šarapova godinu i pol bila suspendirana, lijek zbog kojeg su i mnogi drugi Rusi padali otkad je zabranjen.

Bizarno je to što je curling sport u kojem doping vjerojatno donosi najmanje koristi od svih zimskih olimpijskih sportova, jer odlučuju preciznost te uspješno provođenje taktike, a ne fizička snaga ni izdržljivost.

Svašta se može pročitati u šokiranim ruskim medijima o ovom slučaju, uključujući teoriju da su ga suparnici namjerno otrovali za vrijeme Igara.

U svakom slučaju, ovog ponedjeljka bit će mu uzet i B uzorak i ako se i on pokaže pozitivnim Aleksandru će biti oduzeta medalja, a Rusija će još jednom postati sinonim za dopingirane olimpijce...