U RUKAMA KLUBOVA

Osnovana nova ABA liga: Pronađen modus za spas?

16.06.2015 u 20:33

Bionic
Reading

U Zagrebu je održan sastanak čelnika šest košarkaških saveza i 12 klubova sudionika koji pokušavaju Fibu uvjeriri da na životu ostave ABA ligu

Nakon vijećanja u Zagrebu predstavnici nacionalnih saveza čiji članovi se natječu u ABA ligi postigli su dogovor za koji vjeruju da će zadovoljiti Fibu, te glavnom tajniku Fibe Europe Patricku Baumannu poslali pismo sljedećeg sadržaja:

'Poštovani gospodine Baumann, obavještavamo Vas da je dana 16. lipnja u Zagrebu održan zajednički sastanak šest nacionalnih košarkaških saveza s područja bivše Jugoslavije i predstavnika 12 klubova sudionika regionalne košarkaške lige.

Na sastanku je postignut dogovor o formiranju i registraciji nove regionalne ABA lige u 100% vlasništvu 12 klubova sudionika te lige. Tim dogovorom prestaju vrijediti potpisi klubova sudionika koji su stavljeni na sastanku u Ljubljani 20. svibnja.

U prilogu Vam dostavljamo izjavu potpisanu od strane šest nacionalnih košarkaških saveza i Ugovor o osnivanju Jadranske košarkaške lige (ABA). Vjerujemo da ova liga, neophodna za razvoj košarke, ispunjava uvjete za priznanje od strane FIBA Europe,' piše u pismu poslanom iz zagreba na kojega se nestrpljivo čeka Fibin odgovor.