LIGA PRVAKA

Oslabljeni Barcelona i Arsenal za polufinale

06.04.2010 u 08:33

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu dvije uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka. CSKA u Moskvi dočekuje Inter (18.30), a europski prvak Barcelona ugostit će Arsenal (20.45)

Barcelona – Arsenal

U Londonu u nogometnoj ljepotici bilo je 2:2. Na Nou Campu europski prvak je favorit, ali statistika nije na njegovoj strani. Naime, Barca je 24 puta ugostila klubove iz Premierlige i ostvarila 13 pobjeda uz samo dva poraza, ali u posljednjih pet je ostala bez pobjede.

'Bit će to atraktivna utakmica. Pokušat ćemo držati što više loptu u svojem posjedu i igrati što jednostavnije. Naravno, i proći dalje, inače će svi pamtiti kako je Barcelona igrala sjajno samo jedno poluvrijeme u Londonu', najavio je domaći strateg Pepe Guardiola.

Barcelona je bez stopera Piquea i Puyola koji imaju kartone, a nema ni napadača Ibrahimovića zbog ozljede. Problemi u redovima Arsenala su puno veći, jer su izvan stroja Gallas, Djourouu, Gibbs (obrana), Fabregas, Ramsey, Song (vezni red), Aršavin i Van Persie (napad).

'Imamo ideje, ali ih neće biti lako provesti na travnjaku. Ipak je s druge strane Barcelona. Moramo iskoristiti i najmanju šansu. Rade strašan pritisak, ali na kraju popuštaju', rekao je menadžer 'topnika' Arsene Wenger. Ne očajava zbog brojnih ozljeda.

CSKA i Inter

U Moskvi utakmica započinje ranije nego što je  uobičajeno za okršaje Lige prvaka (18.30). CSKA će pokušati nadoknaditi zaostatak od 1:0, iako se u prvom okršaju vidjelo da je Inter kvalitetniji. Tri puta su dosad igrali i svaki put su Talijani slavili s minimalnom razlikom.

'Domaćin je zbog umjetne trave u prednosti. Međutim, ne želim nikakve isprike, jer ako su kao djeca mogli igrati na prašnjavim terenima, mogu se prilagoditi i tome', bio je jasan Portugalac na klupi gostiju Jose Mourinho.

Kod talijanskog prvaka nema velikih problema oko izostanaka. Nema samo braniča Chivua i Santona koji se oporavljaju, ali oni ionako nisu Mourinhova prva opcija. S druge strane, CSKA je u veznom redu bez dva prvotimca, Krasića i Aldonina, koji imaju žute kartone.

'Imamo rezultat koji nam daje šansu. Svi nas podcjenjuju, kao i protiv Seville, i zato smo dogurali dotle. Mi ćemo čekati svoju priliku, pa što bude. Možemo do nove senzacije', optimističan je trener Moskovljana Leonid Slucki.