samo za tportal

Osjetio i preživio 'pakao' Zvezdine Marakane, a izborniku Daliću poslao jasnu poruku

08.08.2019 u 06:35

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac kojeg je u A selekciju pozvao Zlatko Dalić, Karlo Bartolec, krajem svibnja napravio je novi iskorak u svojoj karijeri. Iz malenog Nordsjaellanda preselio je u redove novog danskog prvaka, Kopenhagena, koji je prošle sezone stigao do 13. naslova

I kao takav, Kopenhagen je, baš kao i zagrebački Dinamo, ušao u kvalifikacije za Ligu prvaka. U drugom pretkolu Danci su, s Bartolecom u prvom sastavu u dvije utakmice izbacili velški The New Saints, s time da je Bartolec u prvoj utakmici bio asistent za prvi pogodak FC Kopenhagena, a nakon kojeg je njegov klub stigao do gostujuće pobjede 2:0.

Drugim riječima, možda je to bio i ključni potez u obje utakmice, nakon koje su Danci imali znatno lakši posao.

  • +12
Hrvatska - Tunis, prijateljska utakmica 11.6.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U trećem pretkolu, ždrijeb je Kopenhagenu dodijelio beogradsku Crvenu zvezdu, s kojom je pred 45.000 navijača na Marakani odigrao 1:1.

'Ušli smo malo nervozno u utakmicu, posebice u prvom dijelu, kada smo i primili pogodak. U drugom dijelu, posve smo kontrolirali utakmicu, stigli do izjednačenja, ali i rezultata koji nam u uzvratu daje puno veće šanse nego suparniku. Jer znamo da Zvezda puno bolje igra doma nego u gostima, a mi imamo i rezultatsku prednost zbog gola u gostima', javio se za tportal Karlo Bartolec kasno navečer u srijedu, kada je u Kopenhagenu već odrađivao kućanske poslove, prouzročene selidbom.

A kakva je bila atmosfera na Marakani? S obzirom da ste hrvatski reprezentativac je li bilo kakvih neugodnih dovikivanja?

'Ne, ni govora. Istina, nisam puno igrao, tek u zadnjih pet, šest minuta, kada sam ušao umjesto Holsea. U stvari, ne čak da nije bilo neugodnosti, već je bilo vrlo poticajno, jer atmosfera je bila prava bučna, mogu čak reći i 'paklena', ali u granicama sportskog, onakva kakvu svi nogometaši priželjkuju. bez obzira, jesu li navijači tvoji ili protivnički'.

S obzirom da ste promijenili klub u istoj ligi i iz tzv. malenog Norsjaellanda stigli u puno veći Kopenhagen, ujedno i prvaka, sigurno očekujete i napredak u svojoj igri. No, trener Solbakken ne koristi vas baš u svakoj utakmici?

'Istina, u prvenstvu sam od četiri utakmice odigrao tek jednu. U dvije utakmice protiv Velšana bio sam u početnoj postavi, a sada sam protiv Zvezde ušao s klupe. Međutim, još dan uoči te beogradske utakmice bilo je dvojbe kako ćemo igrati, ali kako smo zaigrali u drugačijoj formaciji, nisam mogao na krilo. Jer na beku je bio Varela. Urugvajac je u klubu od siječnja, tako da je on u prednosti, jer ja sam se momčadi priključio tek prije mjesec i pol, nakon reprezentativnih obveza i jasno je da trener kombinira. Vjerujem da ću u petak, u prvenstvu, ja biti u početnoj postavi. Ali meni je sve to normalno, imamo puno utakmica, možda čak i Ligu prvaka pred sobom, jer ako prođemo Zvezdu, idemo na Young Boyse'.

A onda ćete zvati nekog iz Dinama za savjet?

'E, da... Dobro ste me sjetili. Mogao bi Perića, s njim sam u kontaku, jer igrali smo zajedno u Lokomotivi'.

Ovaj transfer u Kopenhagen trebao bi vam jamčiti i poziv u hrvatsku reprezentaciju izbornika Dalića za jesenske oglede u kvalifikacijama za Euro, protiv Slovačke i Azerbajdžana. Tim prije što je Šime Vrsaljko i dalje van stroja.

'Da, ali imamo mi tu još i Tina Jedvaja. No, istina je da sam ja klasični desni bek. Međutim, neću se nametati preko medija. Prvo se moram dokazati u Kopenhagenu, u što ne sumnjam, a onda se samo mogu nadati da će me izbornik Dalić zvati. Jedino što znam da ću biti maksimalno spreman i da, ukoliko me pozove, jedva čekam dolazak', završio je Bartolec i otkrio nam kako u Kopenhagenu trenutno uživa. Jer temperature se ne penju preko 27°C, 28°C, klima je ugodna, a dani su puno duži.