RUKOMETNA PRIČA

Osječki suci na ponos Hrvatskoj

20.12.2011 u 20:18

Bionic
Reading

Osječki sudački par Matija Gubica i Boris Milošević, kada su dolazili na Svjetsko prvenstvo rukometašica u Brazil, nisu ni sanjali da će fućkati finale između Norveške i Francuske

'Nakon što smo odsudili polufinale, mislili smo da smo završili s poslom ovdje. Nismo čak ni dresove dali na pranje. Jer Svjetski rukometni savez nema običaj delegirati za finale suce koji su prethodno svirali polufinale. Došli smo ležerno na sudački sastanak i, kada su nam rekli da fućkamo finale, ostali smo zbunjeni,' rekao je Boris Milošević.

Nisu imali vremena ni da se temeljito pripreme za finalnu utakmicu.

'Ma kakve pripreme! Nije bilo vremena. Inače uvijek analiziramo svaku reprezentaciju prije nego što ćemo joj suditi. Tako smo se za polufinale između Francuske i Danske pripremali tri dana. Nakon utakmice svi su bili oduševljeni kako smo odradili posao i to dobro suđenje bilo nam je ulaznica za finale,' istaknuo je Matija Gubica.

Finale nije bilo teško za suditi?

'Bila je velika razlika u kvaliteti. Bitno je da nismo imali nikakvih problema ni s igračicama ni s trenerima. Na cijelom smo turniru zapravo malo pričali s igračicama. Nije bilo potrebe jer je svaka naša odluka bila na mjestu,' rekao je Milošević.

U nogometu se digla velika prašina o sucima i namještanju utakmica, kakva je situacija u rukometu?

'Mogu govoriti samo u naše ime. Nikad nismo bili u prilici da o tome uopće razmišljamo. Vjerujem da tu ima i puno praznih priča. Koliko pratim europsku i svjetsku rukometnu scenu, mislim da u posljednje vrijeme sve štima. Naravno, uvijek se svakome može dogoditi poneka pogreška na utakmici i onda se to odmah pogrešno protumači,' rekao je Gubica.

Bilo je u Brazilu i malo slobodnog vremena.

'Vrlo malo. Kada je bio slobodan dan, vodili su nas na kupanje, a bili smo i na stadionu Santosa,' zaključili su Gubica i Milošević.