poruka iz šukerova grada

Osijekovi navijači upozoravaju: Hrvatska klizi prema totalitarizmu

07.04.2017 u 08:17

Bionic
Reading

Najžešći navijači Osijeka, okupljeni u Udruzi građana Kohorta Osijek evidentno su uznemireni represivnim metodama koje se provode na njihovim članovima a sve, kako kažu, 'zbog javnih isticanja stavova'

Priopćenje Udruge građana Kohorta Osijek prenosimo u cjelosti:

'U svjetlu nemilih događanja koja su se zbila tijekom i nakon posljednjih dviju domaćih utakmica Osijeka, protiv Rijeke (op.a. 15. ožujka 2017., uzvratna utakmica 1/s hrvatskog kupa) i Cibalije (18. ožujka 2017., prvenstvena utakmica 25. kola MAXtv Prve lige ), a uoči sljedeće domaće utakmice protiv Splita (9. travnja 2017.), dužni smo reagirati na ovaj način.

Time šaljemo poruku kako država u kojoj živimo lagano klizi prema totalitarnoj kontroli društva, s obzirom na to da su prijetnje zbog javnih izricanja stavova, nasilna privođenja, posjeti obiteljskim domovima u gluho doba noći, obavijesni razgovori u policijskim postajama za benigne prekršaje, pokretanje sudskih postupaka te ostale metode maltretiranja koje se posljednjih dana učestalo provode, čak i prema djevojkama, postale dio svakodnevice s kojom se suočavamo.

Sve skupa podsjeća na najrigidnije metode kojima se totalitarni sustavi koriste u slučajevima 'verbalnoga delikta', 'govora mržnje' i ostalih etiketa koje se lijepe na najobičniji navijački folklor, odnosno međusobne provokacije te verbalna sredstva pritiska na suparničku momčad ili navijačku skupinu.

Naši očevi, starija braća i prijatelji s tribina ginuli su prije više od dva desetljeća kako bi se izborili za neovisnu Hrvatsku te istinsku slobodu i demokraciju, u kojoj nema mjesta takvim metodama, odnosno sprezi politike, kriminala, represivnoga aparata i sudstva.

Dakle, bez obzira na naše ograničene mogućnosti, nećemo odustati od borbe za slobodu govora te pozivamo da nam se pridruže svi oni koji osjećaju da se sustav nepravedno iživljava nad njima!'