SUPERSPORT HNL - 36. KOLO

Osijek za kraj sezone upisao pobjedu, Kohorta skandirala smijenjenom Zekiću

25.05.2024 u 18:49

Bionic
Reading

Iako su početkom tjedna čelnici Osijeka potjerali Zorana Zekića, te mu uskratili i vođenje momčadi u posljednjem kolu sezone u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi, igrači slavonskog prvoligaša upisali su pobjedu kod Varaždina 2:0. Kohorta je, naravno, skandirala smijenjenom treneru

Kad već Osijek nije uspio doći do trofeja, onda barem jedan igrač slavonskog prvoligaša ima razlog za osmijeh.

Riječ je o Argentincu Ramonu Mierezu, koji je ove sezone zabio 19 golova, a s tim je učinkom uvjerljivo najbolji strijelac SuperSport HNL-a.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Varaždin je bio bolja momčad u prvom poluvremenu, a domaća momčad je najbliže pogotku bila u 14. minuti, kad je Luka Škaričić pogodio okvir gola.

Jedina prava prijetnja gostujuće momčadi, koju je u ovom dvoboju vodio Ivo Smoje umjesto smijenjenog Zorana Zekića, dogodila se u 27. minuti, kad je na ubačaj Darka Nejašmića Anton Matković iz dobre situacije poslao loptu preko grede.

Smoje je u 59. minuti napravio dvostruku zamjenu, ubacio u igru Renana Guedesa i Vedrana Jugovića, što se pokazalo pravim potezom, jer je brazilski branič bio asistent kod oba pogotka koja su Osječani postigli u razmaku od četiri minute.

U 65. minuti Guedes se probio po desnom boku, ubacio na osam metara od gola, gdje je domaća obrana zaboravila na Ramona Miereza, a argentinski napadač je tu situaciju iskoristio i preciznim udarcem glavom svladao nemoćnog vratara Josipa Silića.

Mierezov gol za vodstvo Osijeka Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U 69. minuti Guedes je dobio loptu od Domagoja Bukvića, na sebe navukao pažnju dvojice suparničkih igrača i onda vratio loptu Bukviću koji se namjestio na 18 metara i preciznim udarcem poslao loptu u gornji desni kut gola Varaždinaca, prebacivši Silića.

Do kraja utakmice domaća momčad je izvela nekoliko obećavajućih akcija, ali je ostala bez pogotka.

Bukvićev gol za Osijekovih 2:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +13
Varaždin - Osijek, SuperSport HNL (25.5.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Više doznajte OVDJE.

sve osim nogometa