falio još jedan gol

Osijek pružio žestoki otpor Rangersu, ali promašaji ga udaljili od senzacije

02.08.2018 u 22:41

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Europske lige odigrali su 1:1 kod Rangersa na Ibroxu i tako s ukupnih 1:2 završili svoj nastup u Europi ove sezone...

Zekićeva momčad odigrala je ovog četvrtka još jednu hrabru utakmicu, ali nije to bilo dovoljno za trijumf usred Glasgowa. Pred fanatičnim domaćim navijačima Rangers je potvrdio pobjedu iz Gradskog vrta te tako došao na dva koraka od grupne faze Europske lige.

  • +3
Europska liga, 2. pretkolo: Rangers - Osijek Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Osijek može žaliti za prilikama koje je imao u prvom poluvremenu, prije svega na onu Mudražije iz 18. minute koji je izbio sam pred McGregora nakon dodavanja Bočkaja, ali škotski golman vješto mu je obranio. U 38. minuti McGregor je dvjema krasnim obranama zaustavio Hentyja i Bočkaja te tako dao krila svojoj momčadi.

Rangers je već u prvom dijelu imao nekoliko izglednih prilika, no Malenica je vješto zaustavio udarce Morelosa i Candeiasa, a Coulibaly nije uspio zabiti iz blizine nakon kornera. Ipak, došli su domaći na svoje u 53. minuti kada je Malenica nakon prekida izletio u prazno, a bivši nogometaš Slaven Belupa Nikola Katić poslao loptu glavom u mrežu.

Osijek je u 89. minuti uspio izjednačiti pogotkom Borne Barišića koji je pogodio oštrim udarcem s lijeve strane i trebao mu je još jedan gol za ukupni trijumf.

U završnici susreta Osječani nisu imali snage za preokret pa je Rangers kojeg vodi Steven Gerrard zasluženo prošao dalje, no moglo je biti u drukčije da je naš predstavnik iskoristio svoje prilike tijekom dvije utakmice.

Osijek u Glasgowu nije uspio ponoviti prošlogodišnju senzaciju kad je izbacio PSV iz Europske lige, no dojam koji je ostavio i ovaj put je dobar...

Europska liga, 2. pretkolo:

Rangers - Osijek 1:1 (Katić 53), prva utakmica 1:0