SVOJ NA SVOGA

Osebujni Mourinho ismijao Cristiana Ronalda

03.08.2013 u 10:08

Bionic
Reading

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho na sebi je svojstven način u intervjuu za ESPN ismijao Cristiana Ronalda i na taj način još jednom dao do znanja da više nije u dobrim odnosima sa sunarodnjakom kojeg je trenirao u Real Madridu…

Portugalski je stručnjak pričao o tome kako je samopouzdanje stjecao i kao pomoćni trener, radeći u tom razdoblju s brojnim zvijezdama, poput Brazilaca Rivalda i Ronalda.

'Samostalni sam trener postao 2000. godine, ali prije toga sam bio pomoćnik u velikim klubovima i radio sam s velikim trenerima i nogometašima. U svojim 30-im godinama sam trenirao Ronalda, ne ovog Cristiana, nego pravog, brazilskog Ronalda. Trenirao sam Rivalda, Figa, Guardiolu, mnoge velike igrače dok sam bio vrlo mlad. Bio sam samo asistent, ali osjećao sam da u svojim rukama imam potencijal. Postao sam prvi trener 2000., a samo četiri godine kasnije sam osvojio Ligu prvaka', ispričao je Mourinho koji je od 1996. do 2000. bio pomoćni trener Barcelone.

Otkrio je Portugalac i da je još prošlo ljeto želio u Real dovesti Garetha Balea kojeg ''kraljevski klub'' ovih dana nastoji kupiti od Totttenhama.

'Tražio sam od kluba da ga kupimo lani, ali to nije bilo moguće. Čini se da će se ovo ljeto taj transfer ostvariti. Sretan sam zbog Reala jer će dobiti sjajnog igrača, ali zbog velike će odštete Bale biti pod pritiskom da dokaže da je vrijedan tog novca.'