zanimljivo

Osam godina igrali su zajedno, ali za Danija Alvesa postoji i bolji napadač Barcelone od Lionela Messija

11.01.2022 u 06:28

Bionic
Reading

Osam godina Dani Alves i Lionel Messi dijelili su svlačionicu Barcelone, pa je mnoge iznenadilo kada su vidjeli Brazilčev izbor najboljih igrača u povijesti katalonskog velikana.

Alves i Messi igrali su od 2008. do 2016. godine, odnosno dok brazilski desni bek nije preselio u Juventus. S time da je u tom periodu Alves s katalonskim klubom osvojio tri Lige prvaka, šest naslova španjolskog prvaka, pet Kupova kralja, pet španjolskih Superkupova, tri klupska svjetska prvenstva i četiri UEFA Superkupa.

Naravno, Lionel Messi ostao je na Nou Campu, ali i on je prošlog ljeta otišao s njega, a taman prije Alvesovog povratka.

Za klupsku odnosno Barcu TV Alves je morao izabrati najboljeg golmana, braniča, veznjaka i napadača u povijesti Barcelone.

Među golmanima izabrao je Victora Valdesa, među braničima najbolji mu je Carles Puyol, dok je u konkurenciji veznih igrača za najboljeg izabrao Xavija, aktualnog mu trenera. A onda je uslijedio potpuni šok, jer u napadu je prednost ispred Lionela Messija dao Kameruncu Samuelu Eto'ou.

Alves je sa svima njima igrao, ali daleko najbolji odnos na terenu bio je onaj s Messijem. Međutim, Brazilac je izabrao Kamerunca, kojeg je nazvao 'strojem za golove'.

Prošle godine, u studenome Alves je rekao da bi, unatoč prijateljstvu s Messijem, nagradu za Zlatnu loptu dodijelio Dancu Christianu Eriksenu, koji je doživio srčani udar na Europskom prvenstvu.

'Eriksen zaslužuje Zlatnu loptu za sve što se dogodilo. Bila bi to snažna poruka iz cijelog svijeta, ljudi bi bili osjetljiviji. Messi je najbolji, tako je bilo zadnjih 20 godina, ali za sve bi bilo najbolje da Eriksenu daju tu nagradu', rekao je tada Alves. I svi znamo da mu želja nije ispunjena, jer nagradu je na kraju ipak dobio Lionel Messi.

Naravno, nakon ovog izbora sigurni smo da Alves i Messi više neće imati tako divan odnos, ali pitanje je jesu li čelnici Barcelone znali za ovakav izbor Danija Alvesa. I skriva li se kakva druga poruka iza ove objave?