KLADITE SE PAMETNO!

Orlando se ne može obraniti protiv nikoga

16.01.2013 u 12:03

Bionic
Reading

U posljednjem porazu Orlanda kod Washingtona, pomalo iznenađujuće pojavio se Big Baby na terenu. Nije bilo nekih najava o njegovom povratku baš u Washingtonu pa su se mnogi iznenadili kad su ga ugledali na parketu. Međutim, ono što je Wall donio svojim povratkom 'čarobnjacima' Glen Davis nije uspio Orlandu.

Njegov povratak trebao je podignuti obranu na veći nivo međutim Magicsi su doživjeli katastrofu primivši čak 120 poena od najgore momčadi lige. Tako je nakon pobjede nad Clippersima i malo veselja, gruba realnost ponovno stigla u Orlando.

'Nismo uopće igrali obranu, imali su previše laganih polaganja. Dali su nam skoro 60 poena na poluvremenu. Jednostavno, mi ovdje nismo došli igrat', razočaran je bio Glen Davis nakon utakmice.

Orlando od samog početka nije imao što tražiti u glavnom gradu. Nakon što su bez ubačaja u prvoj četvrtini ostali Nelson i Afflalo odmah se vidjelo da će utakmica ići u jednom smjeru. Pri rezultatu 59:40 za Wizardse, 1.53 min do kraja poluvremena, trgnuo se prvenstveno Nelson i na njegovim krilima Orlando je napravio seriju 13-0 te se približio na -6. Međutim to je bilo sve od Orlanda. Do kraja je sve išlo u jednom smjeru.

'Totalno smo nadigrani u svakom segmentu ove utakmice, jednostavno ovo nije bila naša noć', izjavio je Redick.

Jedina pozitivna stvar cijele večeri za Orlando je već spomenuti povratak Davisa, ali i Moore-a.

'Mislim da je Davis izgledao dobro. Ali znate mene, bit ću oprezan s njim, ali s druge strane večeras je pokazao da bi mogao dobiti i malo više minuta. Vidjeti ćemo kako će se osjećati sutra', rekao je trener Magicsa, Vaughn.

Nakon očajne prve četvrtine u kojoj nije dao ni koša, Nelson se trgnuo u nastavku te završio kao najbolji strijelac s 19 poena. Vučević je bio standardno dobar s 13 poena i 13 skokova, dok je u potpunosti izostao učinak Afflala koji je šutirao mizernih 1-11. Davis je dao svoj obol s 13 poena i 4 skoka, no najbolje od njega se tek očekuje.

'Previše smo bili tromi i letargični, posebno u prvom dijelu utakmice', dodao je Nelson.

Prognoza

Orlando – Indiana, više od 185,5 poena
Iako se Glen Davis vratio protiv Washingtona, obrana je djelovala katastrofalno. Primljenih 120 poena je pravo ogledalo stanja njihove obrane. Dojam je bio da se igrači Washingtona šetaju do koša i polažu kad god požele. Indiana je s druge strane među lošijim napadačkim momčadima,međutim ovakav Orlando je prilika i za njih da pređu 100 poena. S obzirom da Davis vjerovatno još neće dobiti punu minutažu još uvijek očekujemo dosta propuha u reketu Orlanda,a kakva je Indiana u reketu ne treba puno naglašavati. Uz to za očekivati je i puno bolju šutersku večer Afflala nego što je to imao u blowoutu protiv Wizardsa. Sve u svemu ova bi utakmica s obzirom na trenutno stanje obje momčadi trebala ići preko zadane margine tim više i što je Indiana lagano umorna a to vjerojatno znači i slabiju obranu nego što smo navikli gledati.

U prvoj međusobnoj utakmici ove sezone s Indianom, Magicsi su odigrali dobro, te slavili 112:96. Međutim, to je bilo još u desetom mjesecu kad je Orlando izgledao kao playoff momčad, potpuno drugačije nego danas. Ipak sa skroz čistim zdravstvenim kartonom, i vjerovatno umornom Indianom, Orlando će tražiti pobjedu, a da to i mogu napraviti iako su autsajderi uvjerili su se Clippersi nedavno.

Indiana Pacersi (24-15) su dobili 14 od posljednjih 18 utakmica, ali su također imali tri gostujuća poraza u nizu prije nego što su sinoć u Charlotti pregazili domaćine s 103:76. Momčad Franka Vogela prethodno nije slavila izvan Indianapolisa još od 22. prosinca što im se baš nije sviđalo pa su svoje frustracije odlučili iskaliti na Bobcatsima. Deset poena viška iz prvog poluvremena Pacersi su ekspresno povećali na 18 već na početku treće četvrtine i nisu dopustili domaćinima da se približe na više od 16 poena razlike.

'Bili smo jako agresivni. Izašli smo na teren s mnogo energije i igrali zaista dobro. Trudio sam se uzimati šutove unutar ritma utakmice i biti stup obrane te blokirati pokoji šut. Sjajno je što su se svi starteri dobro odmorili', prokomentirao je Roy Hibbert koji je predvodio svoju momčad s 18 poena (5/11), sedam skokova i pet blokada.

Pacersi su limitirali Bobcatse na samo 34,7 posto šuta iz igre potpuno dominirajući reketom iz kojeg su postigli čak 30 koševa više (52:22). Također, nadskakali su domaćine 60-31, a uhvatili su 18 lopti u napadu i pretvorili u 26 poena.

Uz Hibberta dobar je bio Paul George koji je završio s 16 poena (7/16), deset skokova i tri asistencije. Raspoložen je bio i George Hill s 16 koševa (6/11), sedam skokova i četiri dodavanja, a David West je pripomogao s 15 ubačaja (6/13), osam skokova i četiri asista.

Pacersi su druga najneefikasnija ekipa u ligi (91,2), no istovremeno se mogu pohvaliti time da su šest od posljednjih devet protivnika ostavili ispod 90 poena, a ove sezone čak osam puta momčadi im nisu uspjele ubaciti 80 poena. U prosjeku limitiraju suparnike na samo 89,2 poena i 41,2 posto šuta uključujući 31,2 za tri poena po čemu su najbolji u ligi.

'Naša obrana je zvijer. Predvodimo ligu u mnogo različitih obrambenih kategorija. Imamo mnogo igrača koju su posvećeni cilju da budemo najbolja defanzivna momčad u NBA-u. Naš napad povremeno klikne i vidjeli ste rezultat kada se to dogodi. Pokušavamo malo ubrzati tempo. U prvom poluvremenu smo zabili 19 koševa iz kontranapada što je sjajno. Mislim da igramo poprilično dobru košarku', zadovoljan je bio trener Frank Vogel koji sinoć nije nikoga koristio više od 32 minute.