MARADONIN POVRATAK

Opet zajedno! Napoli dočekao svoje božanstvo

25.02.2013 u 20:45

Bionic
Reading

Argentinski nogometni idol Diego Maradona (52) vratio se u ljubljenu mu Italiju. Malo iza 13h po lokalnom vremenu 'sletio' je iz Dubaija na rimski aerodrom Fiumicino, a zatim je završio u Napulju

Deseci navijača dočekali su 'malog zelenog' cijelog odjevenog u crno, jaknu, odijelo i sunčane naočale, a neki od njih su opetovano vikali: 'Vidio sam Diega...sada mogu umrijeti'.

Maradona je rijetko navraćao u Italiju posljednjih godina zbog nagomilanog poreznog duga koji se kreće u visini od otprilike 40 milijuna eura, a zbog kojeg su mu talijanski poreznici redovito stvarali neugodnosti kada god bi se ipak pojavio, oduzimajući mu dragocjenosti, skupe, satove i nakit, kao oblik naplate duga.

'Maradona se vratio u Italiju jer voli ovu zemlju. Želio je vidjeti Napulj i razjasniti kako nije osoba koja izbjegava plaćanje poreza,' objasnio je Maradonin odvjetnik Angelo Pisani.


Motivi Maradoninog povratka na Apeninski poluotok su višestruki. Želi osvjetlati obraz pred zakonom, vidjeti ljubljeni mu Napulj, ali i gledati derbi serije A na Sao Paolu protiv Juventusa 1. ožujka.

Pod Maradoninim je vodstvom Napoli osvojio jedina dva naslova talijanskog prvaka u klupskoj povijesti 1987. i 1990. godine, kao i Kup UEFA 1989. godine. Argentinska legenda u Napulju ima status božanstva.