ŠUŠKA SE, ŠUŠKA

Opaka teorija! Ferguson je pustio Chelseaju?

07.05.2013 u 08:24

Bionic
Reading

Opaka teorija pojavila se na društvenim mrežama i blogovima: je li Sir Alex Ferguson namjerno pomogao Chelseaju da ostvari bodovnu prednost nad Spursima kako bi 'spustio cijenu' Garethu Baleu?

Manchester United izgubio je kod kuće od Chelseaja 0:1, a u oči upada sastav domaćih, koji nije bio baš najjači mogući: Lindegaard – Rafael, Vidić, Evans, Evra – Anderson, Jones – Valencia, Cleverley, Giggs – Van Persie. Alexander Büttner i Wayne Rooney ušli su sredinom drugog poluvremena umjesto Cleverleya i Andersona, a Chicharito na kraju utakmice zamijenio Valenciu. Nedostajali su De Gea, Ferdinand, Carrick, Kagawa, Nani, Young, Welbeck...

Sve to možda i ne bi bilo toliko sumnjivo (United je osigurao naslov, može si priuštiti eksperimente, a Ferguson ove sezone puno rotira) da Ferguson na konferenciji za tisak prije utakmice nije spominjao Garetha Balea, govoreći kako mu je žao što ga nije doveo još 2007. iz Southamptona.

Međutim, u nedjelju je imao malo drugačiju priču.

'Sve je na mjestu za veliko pojačanje. Glazeri su bili odlični. Ako ih pitam za konkretnog igrača, mislim da će ga htjeti dovesti. Imamo jezgru mladih igrača, ali mogli bismo nešto potrošiti i dovesti zaista vrhunskog igrača', citirao ga je Daily Mirror.


Je li taj 'doista vrhunski igrač' Gareth Bale? U posljednje je vrijeme aktualna priča o mogućem povrataku Cristiana Ronalda, ali poznato je da Ferguson već godinama želi Garetha Balea u Unitedu. Isto tako, dobro je poznato kakav je pregovarač Tottenhamov predsjednik Daniel Levy – on će nedvojbeno tražiti neki posve nebulozni iznos za svog najboljeg igrača.

Međutim, Tottenham je sa svojim londonskim rivalima Arsenalom i Chelseajem u utrci za mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Nakon pobjede na Old Traffordu, Chelsea sada ima tri boda više od Spursa, a u srijedu ih u zaostaloj prvenstvenoj utakmici dočekuje na svom stadionu. Tottenham bi lako mogao ostati bez Lige prvaka, a to bi svakako pogodovalo potencijalnim kupcima Garetha Balea: bez sudjelovanja u elitnom kontinentalnom natjecanju, Levyju bi sasvim sigurno bilo teže privoljeti Velšanina da želi ostati, a ne bi mogao ni tražiti toliko astronomsku odštetu kao kad bi bio sudionik LP-a.

U pitanju je samo teorija; nitko neće otići tako daleko da tvrdi kako je United pustio Chelseaju, ali može se reći da mu poraz nije baš jako teško pao...