TKO JE TU ZBOG KOGA?

Oni nisu uzor: Slavni nogometni savez iznevjerio navijače

15.04.2014 u 09:48

Bionic
Reading

Engleski nogometni savez (FA) optužen je da je iznevjerio navijače Arsenala i Hull Cityja, budući da će svaki klub dobiti samo po 25.000 ulaznica za međusobnu finalnu utakmicu FA Cupa na Wembleyju 17. svibnja

Ostatak od 40.000 ulaznica ili tu negdje bit će distribuiran članovima Club Wembleyja i 'nogometnoj obitelji', uključujući predstavnike svakog od 92 kluba iz prva četiri razreda engleskog nogometa. Cijene ulaznica kretat će se između 45 i 115 funti, kao i u dvije prethodne sezone, piše Daily Mail.

Mnogi od 45.000 vlasnika sezonskih ulaznica za Arsenalove utakmice bit će razočarani, jer neće moći do ulaznica za finale FA Cupa. Klupska službena putnička agencija već prodaje paket-aranžmane koji uključujuću ulaznicu i jedno noćenje po cijeni od 799 funti. Arsenal planira emitirati utakmicu na velikim ekranima na Emiratesu.


'Razočarani smo jer mnogi od naših navijača, kao i navijača Hull Cityja, neće moći nabaviti ulaznice za ovu povijesnu utakmicu. Bit će nažalost dosta naših vjernih navijača, koji nas prate i kod kuće i na gostovanjima, koji neće moći nabaviti ulaznice. Ravnoteža sustava raspodjele ulaznica FA-a nije dobra,' izjavio je Ivan Gazidis, izvršni direktor Arsenala.

Hull City je za polufinalnu utakmicu dobio 32.000 ulaznice. Nije ih prodao oko 5.000, jer su mnogi navijači, nadajući se plasmanu u finale, vagali na koje će se od dva potencijalna putovanja u glavni grad u razmaku od pet tjedana uputiti. Mnogima je bilo preskupo otići na oba, pa su neki riskirali i planirali odlazak samo na finale.

Za navijače Hull Cityja dodatni problem predstavlja činjenica da finalna utakmica počinje u 17 sati, a zadnji vlak za Hull s Kings Crossa kreće u 20 sati. Ukoliko utakmica završi u 90 minuta, navijači će krenuti u utrku s vremenom kako bi uhvatili taj zadnji vlak. Ako ode u produžetke, onda je sasvim sigurno da taj vlak više ne mogu uhvatiti…

Snimka sjajnog Hullovog polufinala