DUGOOČEKIVANI DOKUMENTARAC

Once Brothers: Noćas film o Draženu i Divcu

12.10.2010 u 11:01

Bionic
Reading

Sportski dokumentarac o Draženu Petroviću i Vladi Divcu, 'Once Brothers', koji s nestrpljenjem iščekuju košarkaški zaljubljenici, može se pogledati premijerno na ESPN-u u srijedu (13. listopada) u dva ujutro po hrvatskom vremenu, odnosno u 20 sati po američkom vremenu (12. listopada)

Američka televizijska kuća napravila je sjajan dokumentarac o dvojici velikih košarkaša s prostora bivše države. U 90 minuta dugom uratku novinari ESPN-a pokušali su opisati prijateljstvo dvoje ljudi koje je razdvojio rat.

'Once Brothers' naziv je sportskog dokumentarca u kojem protagonisti priče govore o kraju prijateljstva, ali njihov razlaz komentirale su i druge osobe, poput Clydea Drexlera, Dina Rađe, Magica Johnsona, Dannyja Aingea, Tonija Kukoča, Larryja Birda, Jerryja Westa i Kennyja Andersona. Kada je Srbija napala Hrvatsku, nestalo je prijateljstvo, a iako je Divac inzistirao na pomirenju, ono se nije dogodilo. Dražen je tragično poginuo 7. lipnja 1993. u automobilskoj nesreći.

'Moramo ozbiljnije uzimati život, jer nikada ne možete znati što će se dogoditi sutra. U filmu se sve  čini lijepo u našoj momčadi, u našim odnosima, u našim zemljama, a zatim sve u jednoj sekundi postane naopako', rekao je Divac.

U dokumentarcu se ne predstavlja samo njegov odnos s Draženom, nego i jedan događaj sa SP-a u Argentini, koji ga je obilježio i u Hrvatskoj i u Srbiji.

'U Argentini je za vrijeme tog SP-a bilo dosta tih zastava. Ali to nije bila hrvatska, već nacionalistička zastava. Vidio sam jednog čovjeka koji je ušao na teren s takvom zastavom i rekao mu da njoj tu nije mjesto. Onda je on jugoslavensku zastavu nazvao sra…. Ja sam se tako razljutio da sam mu uzeo zastavu i bacio je', pričao je Divac za ESPN o događaju koji će ga zauvijek pratiti.

Dokumentarac se može pogledati premijerno u utorak 12. listopada na ESPN-u, odnosno u dva ujutro u srijedu po hrvatskom vremenu, u srijedu na ESPN-u 2 (20 sati, 13. listopada), zatim u četvrtak na ESPN-u Classic (23 sata, 14. listopada), zatim 20. listopada (21.30 sati, ESPN) i 31. listopada (21 sat, ESPN Classic). Napominjemo da je ESPN Classic dio sportskih kanala na MAXtv-u.

Što velikani kažu o Draženu Petroviću (isječak iz filma 'Once Brothers')