poreč major 2017.

Olimpijski pobjednici stižu u Poreč i borit će za nagradni fond od čak 600.000 dolara

15.06.2017 u 12:00

Bionic
Reading

Uz noćne mečeve kao super vijest ovogodišnjeg Poreč Majora - najavu igranja našeg pjeskaša Nikše Dell’Orca u timu s nogometnom zvijezdom Ivanom Perišićem 28. i 29. lipnja u 21 sat te 30. lipnja u 13 sati na stadionu Red Bull Beach Arena na Peškeri - napominjemo da će i naša četiri muška i četiri ženska tima trebati vaše dlanove i glasove na tribinama...

No, htjeli bismo vam približiti i vrhunska imena svjetske odbojke na pijesku koja ćete ove godine moći gledati u Poreču.

Olimpijski pobjednici Brazilci Alison Cerutti i Bruno Schmidt svoj su prošlogodišnji pohod osvajanja zlata započeli upravo zlatom u Poreču - što mu sigurno nisu zaboravili, a nismo zaboravili ni mi njima i jedva ih čekamo vidjeti ponovno na porečkom pijesku. Stižu nam u Poreč i nositeljice olimpijskog zlata u ženskoj konkurenciji, njemačke superzvijezde Laura Ludwig i Kira Walkenhorst. Ludwig je Fort Lauderdale, prvu ovogodišnju stanicu Swatch Beach Volleyball Major Seriesa, preskočila zbog ozljede, ali u Poreč se vraća zajedno s Walkenhorst i očekujemo ponovno njihovu sjajnu igru.

Veselimo se ponovnom susretu i s prošlogodišnjim osvajačicama porečkog zlata Njemicama Juliom Sude i Chantal Laboureur koje su do najvišeg postolja stigle preko kvalifikacija i tako 'potpisale' najljepšu priču prošlogodišnjeg Poreč Majora, a da se Poreč nije 'samo dogodio' dokazale su trećim mjestom u Fort Lauderdaleu. Odlične Brazilke uvijek 'pucaju' na sam vrh pa su tako ovogodišnji Fort Lauderdale osvojile Larissa Franca i Talita Antunes, a drugo mjesto je pripalo srebrnoj olimpijki Agathi Bednarczuk s novom partnericom na pijesku – Eduardom Santos Lisboa. Prošlogodišnji porečki srebrni par također više ne igra zajedno, pa ćemo 196 centimetara visoku Kanađanku Sarah Pavan gledati na pijesku u timu s Melissom Humana-Paredes, a njezina bivša suigračica Heather Bansley stiže u Poreč u timu s Brandie Wilkerson.

U muškoj konkurenciji veselimo se talijanskom timu Alex Ranghieri/Adrian Carambula koji ovdje ima puno navijača. Carambuline atraktivne servise, zbog kojih ga i zovu Mister Skyball, vrijedi vidjeti! Stižu nam i talijanski srebrni olimpijci iz Rija, Danielle Lupo i Paolo Nicolai. Prošle godine su Austrijanci Clemens Doppler i Alexander Horst u finalu Poreč Majora odigrali vjerojatno meč života, lavovsku borbu koja se pamti, i Poreč će ih definitivno dočekati velikim pljeskom i na nogama. Prošlogodišnji Poreč pamti i nevjerojatnu pješčanu bitku za broncu između Kanađana Bena Saxtona i Chaima Schalka (koji su je nakon meča od 65 minuta i osvojili) i Latvijaca Aleksandrsa Samoilovsa i Janisa Smedinsa i toplo će ih pozdraviti ponovno očekujući vrhunsku igru. Stižu nam i odlični Amerikanci Phil Dalhausser i Nick Lucena, brončani u Fort Lauderdaleu, gdje su Brazilci Alvaro Filho i Saymon Barbosa osvojili zlato, a Evandro i Andre Loyola srebro – u Poreč stižu najjače brazilske snage.

Na Poreč Majoru će se voditi velika borba za nagradni fond od 600.000 dolara, ove godine i pod reflektorima. Osim što će se moći uživati u vrhunskoj odbojki na pijesku, Poreč Major nudi gledateljima i razne sadržaje u Beach Villageu koji okružuje Red Bull Beach Arenu kao i noćne partyje nakon mečeva. Ulaz na veći dio stadiona na Peškeri i sporedne terene je besplatan, jedino želite li na Poreč Majoru uživati u blagodatima VIP zone, pobrinite se za ulaznice na vrijeme. Na vrijeme uračunajte u ljetne planove Poreč Major 2017. od 27. lipnja do 2. srpnja!

Više informacija i novosti o Poreč Majoru, ali i igračicama i igračima, pratite na https://hr.swatchmajorseries.com/.

Live stream - https://hr.swatchmajorseries.com/en/users/registration