HEROJI ČETVRTFINALA LP-A

Olić dvostruki strijelac, Messi novi rekorder

03.04.2012 u 23:03

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna i Barcelone prvi su polufinalisti ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, a po dva gola u domaće pobjede svojih sastava upisali su Ivica Olić i Lionel Messi

Milan je na San Siru sačuvao mrežu od Barcinih napasnih osa, ali u uzvratu je pao već nakon deset minuta. Messi je izborio penal i sam ga smjestio u Abiattijevu mrežu te tako pogodio svoj 50. gol u ligi prvaka. Ipak, Milan se vratio. Ibrahimović je jednim potezom izbacio čitavu domaću obranu, a Nocerino je doveo u trans talijanske navijače.

I onda ključ. U 41. minuti Nizozemac Kuipers nakon povlačenja Busquetsa u kaznenom prostoru pokazuje na bijelu točku. Navijači dugo nisu shvatili da će Messi opet 'na kreč'. Povlačenja je bilo, ali malo sudaca bi to pretvorilo u najstrožu kaznu. Messi je opet pogodio i tako postao prvi igrač sa 14 postignutih olova u jednoj sezoni Lige prvaka, a konačnih 3:1 postavio je Iniesta u drugom poluvremenu.

Messi je tako upisao novu stranicu nogometne povijesti, a zapravo je odigrao ispodprosječan meč. Uoči prvog penala je zakomplicirao klasičnu kontru, tada je već na duši imao i promašeni zicer, a ni kasnije nije blistao kako on zna.

Zato je u punom sjaju zasjao Ivica Olić. Bayern je u München donio prednost od 2:0 iz Marseillea i s identičnih 2:0 potvrdio svoj ulazak u polufinale. Dvostruki strijelac bio je iznimno raspoloženi Ivica Olić kojemu su to prvi golovi u natjecanju ove sezone. Prvi je zabio na idealno dodavanje Riberyja, a drugi nakon sjajne akcije i asistencije Alabe. Olić je pokušavao iz svih pozicija, i u 75. minuti uz ovacije je izišao s terena. Zamijenio ga je Mario Gomez, koji očito nije opterećen lovom na vrh ljestvice Lige prvaka. Messi mu je sada pobjegao na prednost 14:11, a Gomez ju je mogao smanjiti da je iskoristio lijepo dodavanje Danijela Pranjića, koji je odigrao zadnjih 25 minuta.

Barcelona će u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Chelseaja i Benfice (Chelsea u London donosi prednost 1:0), a Bayern gotovo sigurno čeka madridski Real. Apoel je u Nicosiji od Madriđana izgubio sa 3:0 i traži pristojan oproštaj od elite u kojoj je ostavio izenanđujuće dubok trag. Ti dvoboji igraju se u srijedu (20,45).

Olićevi golovi slomili su otpor Francuza
Oba penala iz Barcelone i gol Nocerina
Liga prvaka, Završnica
Bayern Munchen 2 0 Marseille
Strijelci
1:0 I. Olić (13') 2:0 I. Olić (37')
Sastavi
M. Neuer
H. Badstuder
J. Boateng
D. Alaba
P. Lahm
Elias
A. Tymoschuk
F. Ribery
T. Müller (39' Rafinha)
I. Olić
T. Kroos
S. Mandanda
N. Nkoulou
R. Fanni
J. Morel (45' M. Amalfitano)
Azpilicueta
B. Cheyrou
S. Mbia
A. Ayew
L. Remy
Brandao
M. Valbuena
Žuti kartoni
S. Mbia 37'
Liga prvaka, Završnica
Barcelona 3 1 Milan
Strijelci
1:0 L. Messi (11m, 11') 1:1 A. Nocerino (33')
2:1 L. Messi (11m, 41') 3:1 A. Iniesta (53')
Sastavi
V. Valdés
J. Mascherano
G. Pique
C. Puyol
D. Alves
S. Busquets
F. Fabregas
Xavi
A. Iniesta
L. Messi
I. Cuenca
C. Abbiati
P. Mexes
A. Nesta
L. Antonini
I. Abate
M. Ambrosini
K. Boateng
C. Seedorf
A. Nocerino
Z. Ibrahimović
Robinho
Žuti kartoni
L. Antonini 10'
A. Nesta 40'
C. Seedorf 40'