POSJET OKTOBERFESTU

Oktoberfest u 'plavom', policija uhitila 40 navijača

29.09.2015 u 17:11

  • +12

Dinamovi navijači u Muenchenu

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Dinamo večeras od 20.45 sati (ArenaSport 1) na Allianz Areni igra utakmicu drugog kola F skupine Lige prvaka, a domaćin 'modrima' je veliki Bayern

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr.
Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Naravno, kako to obično biva, na velikim utakmicama, a ova svakako jest - ako ni zbog čega drugog, onda zbog reputacije Bayerna, za 'modrima' je krenula i velika skupina navijača.

Na Allianz Areni očekuje ih se oko 3.500. Neki su kupovali 'vaučere' preko kluba, dok su se drugi snalazili preko prijatelja i rodbine koja živi u ovom kraju Njemačke.

No, ono za što im definitivno nije trebala pomoć drugih - jest pronalaženje zabave u Münchenu. Naime, ovih dana najveći bavarski grad domaćin je već tradicionalnog Oktoberfesta, a na koji se dolazi samo s jednim ciljem - ispijanjem piva.

I sigurni smo da se Dinamovi navijači nisu 'štedjeli'. Pitanje je samo hoće li svi pronaći put do stadiona. A tome se nadaju i u 'modroj' svlačionici jer pomoć navijača protiv goropadnog Bayerna svakako će dobro doći.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo, u Münchenu je rasla i 'temperatura' zbog sve večeg broja navijača s Dinamovim obilježjima. No, prema pisanju Sportskih novosti, njih 40-tak sigurno neće vidjeti utakmicu jer ih je uhitila njemačka policija već pri dolask na kolodvor. A razlog tome jest što nisu imali vaučere. Drugim riječima - mogućnost da nabave ulaznice.

'Igramo protiv trenutno najbolje ekipe na svijetu i velika je čast biti tu. Cijenimo ih, znamo koliko su kvalitetni i moći, ali i oni su ljudi od krvi i mesa, dat ćemo sve od sebe pa nakon utakmice vidjeti kako će završiti' kazao je Dinamov trener Zoran Mamić

Kapetan Dinama Domagoj Antolić prilično je miran uoči gostovanja kod velikog Bayerna:

'Velika nam je čast biti ovdje, oni su favoriti za osvajanje Lige prvaka i na nama je dati sve od sebe i tražiti svoju šansu. Sigurno će biti teško, ali sportski je nadati se i tražiti priliku', kazao je Antolić.

Kakav Dinamo očekujemo objasnio je trener:

'S obzirom na kvalitetu Bayerna je logično da ćemo se morati braniti, ali ne želimo razmišljati samo o obrani. Naravno, hoće li nam oni dopustiti da zabijemo gol i probamo doći do dobrog rezultata vidjeti ćemo u utorak'.

Njemački novinari su pitali trenera o fantastičnom nizu bez poraza koji je danas na nevjerojatnih 45 utakmica odnosno na dan utakmice impresivnih 307 dana:

'To je krasna serija koja će prije ili kasnije biti prekinuta, ali nadamo se ne u utorak', kazao je po uoči treninga u Muchenu Mamić.

Trener Bayerna Pep Guardiola ima puno respekta prema Dinamo čemu su dokaz i ove riječi:

'Dinamo je vrlo talentirana momčad, s vrlo brzim krilima. Neporažen je u 45 utakmica u nizu. To pokazuje koliko je dobar. Svi su mislili da će Arsenal dobiti Dinamo u Zagrebu bez problema. Ali nakon pola sata vidio sam da je zagrebačka momčad vrlo jaka. Igrali su dobro u obrani, održavali su formaciju... Neće nam biti lako', kazao je Guardiola.

Nema sumnje kako nas na Allianz Areni čeka pravi spektakl (Arenasport 1, 20:45). Svi korisnici MAXtv-a program Arenasport 1 imaju u osnovnom paketu.