MOTORSHOW POREČ 2010.

Oktanski spektakl na Žatiki

06.11.2010 u 20:21

Bionic
Reading

Na atraktivnoj stazi Žatike 36 vozača natjecalo se u posljednjoj ovosezonskoj bodovnoj vožnji Prvenstva Regije Zapad u autoslalomu

Nakon sve tri vožnje, kao najuspješniji u ukupnom poretku iskazao se Dejan Kopajtić iz Auto kluba Ri Autosport, koji je sa Zastavom Yugo osvojio Nagradu Poreča 2010. Drugo mjesto pripalo je Zoranu Vidmaru iz Autokluba Buzet Autosport, dok se Marino Milokanović iz Autokluba Skok Racing s Ford Fiestom ST u neizvjesnoj autoslalomaškoj utrci za bodove plasirao na treće mjesto.

U okviru trodnevnog Motorshowa Poreč 2010 u nedjelju se održava prva utrka Kupa Hrvatske u kronometar vožnji, čime postaje najmlađa oktanska disciplina na četiri kotača. Naime, Kup Hrvatske za sada ima u kalendaru dva natjecanja, pa se nakon Poreča za dva tjedna vozi kronometar i u Omišu. No, kako vele organizatori, potrebno je organizirati i treće bodovno natjecanje, najkasnije do polovice siječnja naredne godine, kako bi nakon tri bodovanja bio proglašen prvi Kup Hrvatske u kronometar vožnji.

Inače, kronometar vožnje kao natjecanja automobilista na kratkim zatvorenim stazama poznata su na prostoru Istre već 15-ak godina pod nazivom Prvenstvo Istarske rivijere. Ova disciplina, za koju se sutra u Poreču očekuje 40-ak natjecatelja, uvrštena je prije dvije godine u bodovanje Prvenstva Regije Zapad HAKS-a.

Nakon trodnevnog Motorshowa, Porečane već sljedeći vikend očekuje još jedan uzbudljiv automobilski spektakl - međunarodno i regionalno prvenstvo Hrvatske u reliju: 11. Rally Poreč, koji također, uz podršku Grada Poreča i Turističke zajednice, organizira AMK Skok Racing.