KONAČNA ODLUKA

Okreće novi list: Skijanje ostalo bez velikog šampiona

10.09.2015 u 16:33

Bionic
Reading

Ivica Kostelić kreće u svoju posljednju skijašku sezonu, a tijekom nje društvo mu neće praviti jedan od najvrjednijih protivnika koje je uopće imao

Jedan od najboljih austrijskih skijaša svih vremena Benjamin Raich u četvrtak je objavio prekid svoje bogate karijere tijekom koje je ovaj 37-godišnjak osvojio dva olimpijska zlata, dvaput bio svjetskim prvakom, uz 36 pobjeda u utrkama Svjetskog kupa.

Raichov odlazak je iznenadio sportsku javnost jer je Benjamin započeo pripreme za svoju 19. sezonu, no krajem ljeta je zaključio da je vrijeme za odlazak.

'Nije stvar u ozljedi, jednostavno sam razmišljajući o prvoj utrci sezone u Soeldenu zaključio kako zapravo i nemam pravi cilj. Moje trenutno stanje ne omogućava mi borbu za sami vrh. Stoga, ovo je definitivni kraj,' kazao je Raich na novinskoj konferenciji. Prošle sezone je Raich do postolja došao samo jednom, kada je u ožujku bio treći na veleslalomu u Garmisch-Partenkirchenu.


Najuspješniju sezonu Raich je imao 2006. kada je bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa, a na OI u Torinu okitio se zlatom u slalomu i veleslalomu. Godinu dana prije u Bormiju je postao svjetkim prvakom u slalomu i kombinaciji. S 441 nastupom i 36 pobjeda u Svjetskom kupu nalazi se na šestom mjestu svih vremena.

Uz Benjamina je na konferenciji bila i njegova djevojka Marlies Schield koja se oprostila lani, a ovaj poznati skijaški par uskoro očekuje prvo dijete.