ORGANIZATORI SE CRVENE

OI: Usred ceremonije pala američka zastava

04.08.2012 u 20:27

Bionic
Reading

Velika nezgoda dogodila se organizatorima Olimpijskih igara u Londonu tijekom svečane dodjele medalja za tenisačice u All England Clubu

Naime, tijekom ceremonije odletjela je američka zastava koja se trebala vijoriti u čast pobjednice Serene Williams.

Wimbledon je dobrano poznat po svom nepredvidivom vremenu, točnije čestim kišnim pljuskovima koji znaju prekidati redoviti program odigravanja mečeva, ali na jak vjetar organizatori nisu očito navikli. Tako je olimpijska pobjednica netom nakon što je osvojila najsjajnije odličje pregazivši Ruskinju Mariju Šarapovu ostala iznenađena kada je usred intoniranja američke himne vidjela zastavu svoje zemlje na tlu, dok su se druge dvije zastave ruska (Šarapova) i bjeloruska (Viktorija Azarenka) visoko vijorile.

'Bilo je tako vjetrovito da sam bila iznenađena što nisu sve otpale. Toliko sam se uživjela u trenutak zbog samog pogleda na svoju obitelj i medalju,' rekla je Serena, odbivši tako 'pecnuti' organizatore.

Nije ovo prvi fijasko sa zastavom organizatora londonskih Igara. Podsjećamo, prošlog su tjedna tijekom susreta ženskih nogometnih ekipa Sjeverne Koreje i Kolumbije u Glasgowu organizatori na velikom video-ekranu prikazali južnokorejsku zastavu umjesto, naravno, sjevernokorejske.