ISTRA OŠTEĆENA

Ogorčenje u Puli: Samo budale vjeruju u slučajnost

05.08.2014 u 16:35

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u posljednjem kolu trećeg kola MAXtv Prve lige kao gosti pobijedili su Istru 1961 sa 1:0. Međutim, prema prikazanom na terenu, ali i s obzriom na sudačke propuste, rezultat nije pravi pokazatelj

Rijeka je do pobjede 1:0 došla nakon Krstanovićeva pogotka s bijele točke u 79. minuti. A penalu je prethodila - po mišljenju Istrinih ljudi, sporna situacija. Naime, Obšivača je pogodila lopta u ruku, ali dojam je bio - da nikakve namjere nije bilo. No, sudac Šimčić nije tako mislio pa je dosudio kazneni udaraca. A drugi detalj zbog koje su u Puli ogorčeni jest da se ista situacija dogodila samo koju minutu ranije ali u 16-ercu Rijeke. Međutim, tada Leškoviećvo igranje rukom procijenjeno je kao regularno.

I naravno, nakon što je još u ponedjeljak svoj glas digao i tener Pamić, u utorak je stiglo i priopćenje NK Istre. Tekst sa službene stranice NK Istre prenosimo u cijelosti.

Samo budale vjeruju u slučajnost

Rijeka je pobijedila nimalo zasluženo, iz nepostojećeg kaznenog udarca i uz evidentnu sudačku pogrešku, ali to je dio nogometa.

Ipak, možda ljudi iz Rijeke budu korektni i izjave da su pobjedu ostvarili nezasluženo i na takav, za nogomet poražavajući način. To je na njima. Na nama je pak da i dalje razmišljamo da samo budale vjeruju u slučajnost, očekujući pritom reakciju i razmišljanje iz HNS-a.