NE MOŽE VJEROVATI

Ogorčeni Massa optužuje: Alonso ima prijatelje među sucima!

29.10.2016 u 10:36

Bionic
Reading

Felipe Massa uvjeren je da je Fernando Alonso morao biti kažnjen nakon što ga je izgurao sa staze u završnim krugovima Velike nagrade SAD-a...

Brazilski 35-godišnji veteran iznimno je razočaran nakon utrke u Austinu prošle nedjelje. Naime, držao je čvrsto peto mjesto, no virtualni sigurnosni automobil izašao je u krivom trenutku za njega pa je uoči desetak posljednjih krugova završio iza Carlosa Sainza, s Fernandom Alonsom iza svojih leđa.

Massa nikako nije uspjevao proći pokraj Sainza, a onda ga je napao Alonso i prošao dvojbenim manevrom kakvi su znali rezultirati kaznom u prethodnim utrkama. Naime, Španjolac je izgurao vozača Williamsa izvan staze i pritom mu probušio gumu, a pretjecanje je kompletirao izvan staze.

Unatoč svemu, za suce ovaj incident nije bio sporan, a Fernando Alonso koji je kasnije prešao i Sainza završio je na petom mjestu, dok je Massa zbog prisilnog ulaska u boks teškom mukom morao braniti i sedmo mjesto.

'Ako gledaš sa strane, njegovo pretjecanje čini se nevjerojatno. No ispalio se iz daljine i jednostavno nije kočio sve do samog zavoja. Da se nisam našao na njegovom putu, samo bi otišao ravno. Ne samo što me udario, već je i izašao sa staze,' žalio se Felipe Massa nakon utrke pa nezadovoljno dodao:

'Ako ćemo iskreno, mislim da ima jako dobre prijatelje među sucima.'

Massa koji nikad nije oprostio Ferrariju što ga je natjerao da pokloni pobjedu tada timskom kolegi Alonsu 2010. godine u Hockenheimu tako je doživio još jedno neugodno iskustvo sa Španjolcem, na jednoj od svojih posljednjih utrka u karijeri. Podsjetimo, Felipe je najavio odlazak u mirovinu na kraju sezone...