najbolji u europi

Oglasio se fantastični Tin Srbić nakon što je osvojio zlato na Europskom prvenstvu

16.04.2023 u 19:27

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je zlatnu medalju na preči na Europskom prvenstvu u turskoj Antalyji

Iza Tina Srbića je sedam najvećih gimnastičkih finala - olimpijsko u Tokiju 2021., dva europska, u Szczecinu 2019. i Mersinu 2020. te tri svjetska - Montreal 2017., Doha 2018. i Stuttgart 2019. I samo jednom nije bio na postolju, u Dohi kada je bio četvrti na svijetu.

Srbić sad u svojoj riznici medalja ima srebro s olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, te zlato sa SP-a u Montrealu 2017. i srebro sa SP-a dvije godine kasnije u Stuttgartu.

'Zvuči baš lijepo - prvak Europe! Zlatna medalja, prvo europsko zlato i prvo zlato na velikim natjecanjima nakon skoro šest godina i Montreala 2017. godine. Bilo je između puno srebrnih medalja, stvarno sam se nadao da mogu danas iz sebe izvući taj maksimum i osvojiti zlato. Uspio sam, išao sam u finalu s tom novom vježbom s početnom ocjenom 5,9. Odradio sam jako dobro. Znao sam da ću biti jako, jako blizu Carla Macchinija iz Italije, koji je dobio 14,2 i da ćemo se stvarno potući za to zlato. Eto, tih 0,033 prevagnulo je na moju stranu. Stvarno sam presretan i preponosan na to što sam izvukao, pogotovo iz prošle sezone. Puno sam naučio, puno toga upotrijebio u ovoj sezoni, dobro se osjećam, napredujem i ovo europsko zlato je jedna stvarno velika nagrada', rekao je Tin Srbić, a njegov trener Lucijan Krce je dodao:

'Svaka medalja meni dobro zvuči, ali ovo zlato posebno dobro zvuči. Bio sam zadovoljan njegovom izvedbom kad je doskočio, to je njegova najbolja izvedba u ovom proljetnom dijelu sezone. Ipak, nisam bio siguran je li dovoljno za zlato, hoće li mu sudi dati više od Talijana, makar po mojoj procjeni, trebao je dobiti, ali se nisam usudio ni misliti o tome. Čak i da nije uhvatio zlato, ja bih bio isto presretan jer je napravio ono što smo se dogovorili i bio je hrabar'

'Jako smo sretni što je Tin razveselio cijelu našu hrvatsku obitelj odličnim nastupom i osvajanjem zlatne medalje, drugu našu u povijesti na europskim prvenstvima. Posebno mi je drago jer se stalno zafrkavamo da sam je dosad samo ja imao i drago mi je da je Tin to uspio. Zasluženo je da nakon svjetskog zlata, kao aktualni olimpijski doprvak, sada ima u svojoj vitrini i zlato s EP-a. Ovo je još jedan dokaz kvalitetnog rada, ovo je nakon 2008. godine pokazatelj dugog kontinuiteta vrhunskih rezultata hrvatske gimnastike. Ude i Seligman su 2008. osvojili srebro i broncu, prve europske medalje za Hrvatsku, Ude prvu olimpijsku medalju, a sada Tin nastavlja taj niz. Malo je sportova i zemalja koje se mogu pohvaliti takvim kontinuitetom, da svake godine imamo predstavnike u finalu europskih i svjetskih prvenstava. Tin sada ima i svjetski i europski naslov, ima olimpijsko srebro i onda možete pretpostaviti koji nam je sljedeći cilj, izjavio je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik.