Mađar Daniel Dosa slavio na FIE Satellite natjecanju

Održano premijerno izdanje mačevalačkog turnira Golden Foil of Zagreb

21.10.2019 u 16:08

Bionic
Reading

Na prvom izdanju međunarodnog mačevalačkog natjecanja „Golden Foil of Zagreb“ koje se održalo u Sportskoj dvorani Trešnjevka nastupilo je 70-ak floretista, a prvo mjesto osvojio je 23-ogodišnji mađarski mačevalac, Daniel Dosa

Srebro na turniru osvojio je Carlos Llavador, a treće su mjesto podijelili Michal Siess iz Poljske te Mohamed Samandi iz Tunisa. Od hrvatskih je floretista najuspješniji bio Petar Fileš koji je turnir završio kao osmoplasirani, izgubivši tijesno u četvrtfinalu od Španjolca Lllavadora, inače brončanog s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Uz Fileša koji se plasirao u 8 najboljih, nastupilo je još 8 mačevalaca iz Hrvatske, od kojih je 2. najbolji rezultat postigao Ivan Komšić, koji je završio na 34. mjestu na turniru.

Mladi su sportaši iz brojnih europskih i svjetskih zemalja tijekom cjelodnevnog turnira na 9 terena u popularnoj „Kutiji šibica“ prikupljali bodove za Svjetski kup, a tjedan prije samog turnira bio je organiziran i kamp za treniranje. Organizatori turnira, Hrvatski mačevalački savez i Mačevalački klub Dubrava, zadovoljni su odazivom i jačinom turnira, nadaju se popularizaciji mačevanja kao sporta i vesele sljedećem izdanju FIE Satellite turnira.