NAKON 12 SATI RASPRAVE

Odluka o prodaji Hajduka – idući tjedan

17.12.2010 u 21:44

Bionic
Reading

Gradonačelnik Željko Kerum propustio je gotovo cijelu sjednicu Gradskog vijeća, pa čak i raspravu o proračunu za iduću godinu. Sestra Nevenka Bečić objavila je da 'gleda prijenos u svom uredu'

Odluka o prodaji 30 posto dionica nogometnog kluba Hajduk, koju je splitsko Gradsko vijeće trebalo donijeti na današnjoj sjednici, odgođena je za idući tjedan. Oporba se nabrusila i pripremila za veliki okršaj, no nakon jedanaest i pol sati rasprave o proračunima, božićnicama, urbanističkim planovima i socijalnim pitanjima vijećnici jednostavno više nisu imali snage za raspravu.

Gradonačelnik Željko Kerum na sjednici se pojavio tek prvih sat-dva, istresao se na medije i potom netragom nestao. Nije ga bilo čak ni kad se raspravljalo o proračunu za iduću godinu, najvažnijem gradskom dokumentu. Nije ni čudo: već na početku sjednice djelovao je prilično iscrpljen, neispavan i nervozan. Na prozivke oporbe sestra Nevenka Bečić objavila je da 'gradonačelnik u svom uredu gleda sjednicu na televiziji'!

Tako je ispalo da će o najzanimljivijoj točki dnevnog reda Gradsko vijeće raspravljati uoči tradicionalne svečane sjednice zakazane za 23. prosinca u Vili Dalmacija. Atmosfera će, da se naslutiti, biti sve samo ne svečana.