kraj sage

Odlazi iz Chelseaja; sada je jasno gdje će Mateo Kovačić nastaviti karijeru

28.03.2019 u 11:03

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odrađuje posljednje dvoboje u dresu londonskog Chelseaja, jer na kraju sezone, kada mu ističe posudba, vraća se u Madrid

Vezni igrač 'plavaca' i hrvatske reprezentacije Mateo Kovačić na kraju sezone vraća iz Chelsea u Real. S obzirom na to da je UEFA je kaznila londonski klub zabranom transfera na godinu dana (dva prijelazna roka) zbog nedopuštenog kontakta i angažiranja stranih igrača mlađih od 18 godina, klub sa Stamford Bridgea ne može otkupiti Kovačića i da ga želi.

Prema tome, jasno je da će se Kovačić vratiti u Madrid, kojeg je pak prošle godine, napustio na vlastito inzistiranje jer u 'kraljevskom klubu' nije dobivao priliku kakvu je želio.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prema pisanju španjolskih medija, koji Kovačića uopće ne spominju, već kao Zidaneova pojačanja spominju Pogbu, Hazarda i Mpppea, gotovo sigurno je da Kovačić opet neće biti u prvom planu povratnika na Realovu klupu. I da opet mora tražiti novu sredinu.

Prema pisanju talijanskog Sportmediaseta, vrlo izvjesno je da će se vratiti u Serie A i to u klub u kojem je već bio i iz kojeg je preselio u Madrid. A to je Inter.

Igrač 'crno-plavih' postao je u zimskom prijelaznom roku 2013. godine, a Inter je tada Dinamu platio 11 milijua eura. U kolovozu 2015. napravio je transfer, nakon američke turneje gdje su Inter i Real igrali međusobno, za 22 milijuna eura i za milansku momčad odigrao je 99 utakmica u svim natjecanjima, uz osam golova.

Također, Sportmediaset piše kako ga je njegov menadžer Mario Mamić već ponudio sportskom direktoru Intera Pieru Ausiliju, a cijeli transfer trebao bi iznositi oko 30 milijuna eura ako ga Real opet ne odluči poslati na posudbu.

Kovačić je ove sezone za Sarrijevu momčad odigrao 2.403 minute.