ČVRST STAV

Odbijenica; ništa od Hajdukove revolucije u hrvatskom nogometu

09.03.2016 u 18:22

Bionic
Reading

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održana je redovna, 20. sjednica Komisije nogometnih sudaca na kojoj je obavljena analiza suđenja u prvih pet kola proljetnog dijela MAXtv Prve lige te se analizirala ostala sudačka problematika

Pregledom video zapisa spornih situacija na odigranim utakmicama obavljena je kompletna analiza suđenja nogometnih sudaca od 22. do 26. kola MAXtv Prve lige te je pritom zabilježeno nekoliko utakmica s evidentnim pogreškama sudaca i kontrolora sudaca o čemu više možete čitati OVDJE

Isto tako Komisija nogometnih sudaca donijela je odluku da se održi jednodnevni seminar sudaca MAXtv Prve lige 30. ožujka u Nogometnoj akademiji, a tom prigodom bit će održan i fitness test.

Nadalje, Komisija nogometnih sudaca razmotrila je i odbila prijedlog HNK Hajduk da utakmice polufinala i finale Hrvatskog nogometnog kupa sude inozemni suci. Komisija je izrazila čvrst stav da su usprkos pojedinačnim pogreškama, kakve se događaju i u drugim ligama, hrvatski suci i više nego dovoljno kvalitetni suditi ključne utakmice Hrvatskog kupa i prvenstva.

Komisija će se pismeno očitovati na dopis Hajduka, kao i na dopis Rijeke po pitanju suđenja.

Također, Komisija nogometnih sudaca donijela je odluku kako će se u užem sastavu sastati nakon svakog odigranog kola kako bi promptno mogla reagirati na sve situacije iz područja djelovanja Komisije nogometnih sudaca.

Komisija nogometnih sudaca založit će se da se u sklopu programa Hrvatske nogometne televizije (HNTV) otvori odgovarajući prostor sudačkim temama, kako bi se na transparentan, otvoren i argumentiran način analizirala sudačka problematika i približila zainteresiranoj javnosti.

Završno, Komisija nogometnih sudaca izrazila je jasan stav kako će i dalje neovisno o pritiscima klubova, medija i javnosti donositi najbolje moguće odluke za dobrobit kvalitetnog suđenja i hrvatskog nogometa.