što i kako dalje?

Očajni Đoković poslao zabrinjavajuću poruku

22.01.2018 u 16:42

Bionic
Reading

Hyeon Chung je u sjajnom dvoboju 4. kola nakon tri sata i 20 minuta svladao šesterostrukog pobjednika Australian Opena, Srbina Novaka Đokovića 7:6 (4), 7:5, 7:6 (3)

Chung i Đoković odigrali su spektakularan dvoboj u Rod Laver Areni, pun vrhunskih izmjena s osnovne linije, a mladi je Korejac uspio postati prvi igrač iz svoje zemlje koji je stigao u četvrtfinale bilo kojeg 'grand slam' turnira u povijesti.

  • +3
Hyeon Chung pobijedio Đokovića u Melbourneu Izvor: Reuters / Autor: THOMAS PETER

Pobjednik Australian Opena iz 2008., 2011., 2012., 2013., 2015. i 2016., Đoković je tijekom dvoboja imao velikih problema s ozljedom desnog lakta, zbog koje je njegova igra uvelike varirala, no nije želio odustati te je natjerao mladog Korejca da se izbori za ovu veliku pobjedu.

>> Korejac pregazio Đokovića i kreirao najveću senzaciju Australian Opena!

'Krajem prvog seta lakat me počeo boljeti sve više, borio sam se s time do kraja meča. Razina boli nije bila tako jaka da bih prekinuo meč, ali svakako mi je utjecala na servis, što je važno pogotovo protiv igrača kao što je Chung, koji ima dobar retern', rekao je Đoković, dodavši:

'Ne znam koji su sljedeći koraci u vezi s laktom. Moram ponovno na snimanje, pa da s liječnicima i trenerima odredimo što ću i kako dalje. Zahvalan sam što sam uopće igrao, frustrirajuće je, ali to su okolnosti i moram ih prihvatiti.'

Još se malo osvrnuo na svoju ozljedu, zbog koje je izbivao s terena šest mjeseci.

'Operacija nije bila opcija jer su me stručnjaci uvjerili da ona nije bila najbolja opcija u to vrijeme. Hoće li će se pojaviti kao mogućnost – ne znam. Moram se konzultirati sa svima. Očito je da nisam ni blizu zalječenju ove ozljede. Konstantno sam pod lijekovima koje nikako ne volim. Na njima sam živio godinu i pol, pa sam ih opet morao početi koristiti kako bih izdržao turnir. I nije to ništa novo, mnogi sportaši na visokom nivou ih koriste, ali ta kemija ima nuspojava.'

Srpski tenisač komentirao je i poraz od 21-godišnjeg Korejca.

'Bio je bolji igrač na terenu, nema sumnje u to. Sve čestitke njegovom timu i njemu na izuzetnoj partiji. Bio je kao zid, želim mu svu sreću', rekao je Novak.