TEŽAK BOŽIĆ ZA CORINU

Obitelj Schumacher najavila tužbu, Willi Weber zabrinut

24.12.2015 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon što je magazin Bunte objavio kako je Michael Schumacher ponovo u stanju hodati, obitelj ozlijeđenog F1 prvaka demantirala je tu priču i najavila tužbu. Bivši menadžer Willi Webber ustvrdio je pak kako je zabrinjavajuće što tako dugo nema nikakvih službenih informacija o zdrastvenom stanju...

Još jedan tužan Božić za Corinu i obitelj Schumacher. Bit će 29. prosinca točno dvije godine od teške nesreće na skijanju u francuskom Meribelu koja je Michaela bacila u induciranu komu, a ozljede mozga do danas mu nisu omogućile potpuni oporavak.

Osim komplicirane zdravstvene situacije sedmerostrukog F1 prvaka, obitelj je ovaj tjedan uznemirila i objavljena priča u magazinu Bunte, da je Michael konačno prohodao i može podizati jednu ruku u zrak. Sabine Kehm sve je brzo demantirala, a preko svog odvjetnika najavili su Schumacheri i tužbu.

'Nažalost, tvrdnje da se ponovo može kretati nisu točne. Takva nagađanja su neodgovorna, jer s obzirom na težinu ozljeda, Michaelu je privatnost jako važna. Također nažalost daje lažnu nadu mnogim uključenim ljudima,' izjavila je glasnogovornica.

Njemački Bild pak objavio je priču pod nazivom 'prava istina' o zdravstvenom stanju Schumija prema kojoj on može samostalno disati i otvara oči te ponekad odaje dojam da razumije okolinu, ali ne govori niti hoda niti se može samostalno hraniti.

Zdravstveno stanje svog pulena komentirao je i bivši Schumacherov menadžer.

'Mi znamo da je Schumacher nakon tragične nesreće u dvije godine napravio male korake naprijed. No pitanje je na kojem nivou? Michael je loše prošao. Ozljede mozga su prema izjavama liječnika bile ozbiljne. Puno je dosad propatio i još će patiti. Boli to što ga više ne viđamo na utrkama i uz stazu. To će još potrajati. Možda sada pomažu samo molitve,' kaže Willi Weber u intervjuu za Express koji poput Briatorea ne želi u posjet sedmerostrukom šampionu, već ga želi pamtiti kakav je bio u najboljim danima:

'Toliko smo toga zajedno proživjeli i u glavi imam sjećanja na njega punog života. Smatram da je alarmantno da ništa nismo čuli od obitelji tako dugo. Da je bilo pomaka sigurno bi to podijelili. Michael je bio čovjek koji nije bježao od javnosti.'