KAMPANJA JE POČELA

Obećao nemoguće; vratit će Guardiolu u Barcelonu!

30.12.2014 u 20:18

Bionic
Reading

Kada je odlazio iz Barcelone, sadašnji trener Bayerna Pep Guardiola rekao je kako se u katalonski klub više nikad neće vratiti. No, Joan Laporta, bivši predsjednik kluba svoju je kampanju započeo obećanjem da može vratiti u klub nikad prežaljenog trenera

Iako su izbori za predsjednika Barcelone tek za godinu i pol, bivši je predsjednik, Joan Laporta, naglasio kako je moguć povratak Guardiole ukoliko on bude ponovo izabran za spomenutu funkciju. Kako javljaju novine 'Sport', Laporta ima u planu dovesti Guardiolu na mjesto sportskog direktora s punim ovlastima što se igračke politike tiče.

Podsjetimo, upravo je Laporta bio taj koji je postavio Guardiolu 2007. godine na mjesto prvog trenera kluba, nakon što je bivši igrač vodio tek drugu momčad Barcelone. Pod Guardiolom, Barcelona je osvojila dvije Lige prvaka te igrala možda i najbolji nogomet u povijesti te igre, pa se Laporta nada kako bi upravo Pep mogao biti najvažniji adut u njegovom špilu.

Iz Bayerna su pak već nekoliko puta izrazili želju za produženje ugovora sa svojim sadašnjim trenerom, koji ističe baš u ljeto 2016., kada će se u FC Barceloni održati predsjednički izbori. Dakako, po modelu – jedan član, jedan glas.