U SVEČARSKOM RASPOLOŽENJU

Novogodišnje želje hrvatskom nogometu!

30.12.2013 u 08:45

Bionic
Reading

Nakon što smo se osvrnuli na lijepe i ružne trenutke godine na izmaku, red je poželjeti sve najbolje u novoj. Ovo su naše želje za nogometnu 2014. – po jedna za svakoga

Reprezentaciji
Da odigra najbolje što može u Brazilu, bez rezultatskih imperativa. Neka ostvari svoj puni potencijal pa što bude.

Niki Kovaču
S obzirom na to koliko često zaziva ime Gospodnje, evo nečega za izbornika: 'Bože, daruj mi spokoj da prihvatim stvari koje ne mogu promijeniti, hrabrosti da promijenim stvari koje mogu i mudrost da prepoznam razliku.' Kad smo već kod toga, Gregory Sertić bi također dobro došao.

Dinamu
Da 'zajedno za Dinamo' ne bude više samo parola i ime građanske inicijative.

Hajduku
Nešto sasvim materijalno: pet milijuna eura. Od sličica, od jogurta, od donacija bjelosvjetskih nogometnih hipstera koji štuju Majstore s mora – nebitno. Onda ne bi nužno morao prodavati kapetana Maloču ni ponajboljeg igrača Kouassija, jer taj se iznos spominje kao onaj koji klub planira u 2014. uprihoditi od transfera. Po duhovnim stavkama, 'bili' su ionako neprikosnoveni u zemlji.

Rijeci
Sad kad nema više europskih briga, da zaigra proaktivno i dokaže svoju kvalitetu – igranje na kontre i zadovoljavanje sa 27 posto posjeda nije dovoljno dobro za momčad koja želi na vrh domaćeg nogometa...


Osijeku
Da ne ispadne. Marsonia, Kamen Ingrad, Mladost 127 i Vukovar '91 su propali; Belišće se ne osjeća najbolje, jedino je žilava Cibalia na putu povratka u elitu kao predstavnik osiromašene Slavonije. Osijek je institucija hrvatskog nogometa i bez njega bi MAXtv Prva liga bila tužna.

Mariju Mandžukiću
Da uvjeri Pepa kako mu je prijeko potreban – ili da pametno izabere novu destinaciju.

Luki Modriću
Samo neka u novoj godini nastavi onako kako je završio staru.

Ivanu Rakitiću
Transfer u jaču momčad. Vrijeme je.

Josipu Šimuniću
Puno sreće i zdravlja u mirovini. U toplom obiteljskom domu bit će pregršt vremena za proučavanje povijesnih tomova.

Sammiru
Ne okreći se, Filho.

Alenu Haliloviću
Znate onu scenu tipičnu za kung-fu filmove kad učitelj kaže učeniku 'Idi u svijet, nemam te više čemu naučiti'? Ljudi će reći da bi se plavokosi wunderkind prvo trebao dokazati u Maksimiru, ali tata Sejad već je angažirao Jean-Louisa Duponta, najjačeg nogometnog odvjetnika u Europi. Želja upućena Alenu glasi: budi sve što možeš biti.

Jeremyju Taravelu
Da pošteno zaradi svoj kruh i bude zadovoljan malim stvarima u životu. Alternativno, da idući put bolje progugla gdje dolazi.

Igoru Tudoru
Da se skulira, pogotovo kad su u pitanju sudačke odluke. Ali ne previše – Hajduk i Torcida trebaju trenera koji će i dalje biti 'Uno di noi'.

Matjažu Keku
Da prestane prije svake utakmice nabrajati kako mu nedostaju Mitrović, Pušić i Okechukwu.

Zoranu Mamiću

Da njegov novi posao ne naruši obiteljske odnose.

Tomislavu Ivkoviću
Da prestane žudjeti za Dinamovom klupoom. Stara izreka kaže: 'Pazi što želiš – moglo bi ti se ostvariti'

Igoru Štimcu
Isto što je on jednom poručio svojim kritičarima: svako dobro u životu. Ali da se više ne bavi trenerskim poslom – barem ne u Hrvatskoj.


Krunoslavu Jurčiću
Kontrolirani doček Nove godine.

Navijačima
Da ih zakon i policija tretiraju kao ljudska bića. I da se tako i ponašaju.

Ćiri Blaževiću
Ništa posebno – samo da i novoj godini ostane Ćiro.

Vladimiru Beari
Zdravlje i vitalnost najvećem živućem hrvatskom nogometašu.

Ligi 10
Da (p)ostane uistinu kompetitivna i zanimljiva do samog kraja sezone.

Davoru Šukeru
Samostalnost. I pamet.

SVIMA NAMA
Reprezentaciju na koju možemo biti ponosni; igrače koji se lavovski bore za njen dres i izbornika koji zna kako najbolje iskoristiti njene jake strane, a sakriti nedostatke; zanimljivu i nadasve poštenu ligu u kojoj se igra atraktivan nogomet; pune stadione i velike mlade talente; stručnije analize i konstruktivnije kritike, a ne jadikovke; manje opterećivanja s prošlošću, a više vizije za budućnost; profesionalnije i maštovitije nogometno novinarstvo.

A koje su vaše želje za novu godinu?