OSVOJILI SRCA ENGLEZA

Novigrad na nogama, u goste dolazi Manchester City!

11.07.2014 u 13:10

Bionic
Reading

Istarski Novigrad osvojio je srca Manchester Cityja. Naime, prošle godine, legendarni francuski nogometaš i voditelj omladinskog pogona MC-a Patrick Vieira boravio je u Istri, a dojam je bio sjajan pa su u Cityju odlučili i ove sezone dio priprema odraditi u hotelskom kompleksu Laguna te će od ove nedjelje, 13. do 23. srpnja opet boraviti u ovom prekrasnom istarskom gradiću

Ugodna klima, sjajni hoteli i tereni te gostoljubivi domaćini, razlog su kojeg su naglasili u Manchester Cityju zbog kojeg se ove godine vraćaju u Novigrad. Naime, prošle sezone, uoči premijernog nastupa u juniorskoj Ligi prvaka, juniorska i U-18 momčad Manchester Cityja boravili su u hotelu Maestral u Novigradu.

'Vraćamo se na isto mjesto, jer sadržaji koje smo imali prošle godine bili su sjajni, način na koji su se ljudi brinuli o nama bio je fantastičan, a i smještaj je jako dobar. Cijela ta prošlogodišnja turneja bila je vrlo uspješna i nije bilo razloga da se ne vratimo i ne doživimo isto iskustvo', rekao je veliki Patrick Vieira, a na njega se nadovezao i Jason Wilcox, trener U-18 momčadi Cityja.

'Putovanje prošle godine bilo je fantastično, jedno od najboljih koje sam doživio kao igrač ili trener. To je idealna okolina za stvaranje odnosa među igračima, jer izmijenili smo momčad u odnosu na prošlu godinu. Osim toga, prilika mi je to da surađujem s Vieirom, da probamo još bolje uigrati momčad koja će igrati u juniorskoj Ligi prvaka.'

Prošle godine u već spomenutoj Ligi prvaka City bio je u skupini s moskovskim CSKA-om, plzenskom Viktorijom i minhenskim Bayernom, a u sljedeći krug ušli su kao drugoplasirani, iza Rusa. U osmini finala City je pobijedio madridski Atletico, da bi u četvrtfinalu ispao od budućeg finalista Benfice.


Vieira će u Novigradu imati dvije momčadi, juniorsku i U-18, koje će igrati 16. srpnja međusobne utakmice, ali i četiri s klubovima koji će se u to vrijeme pripremati u blizini. Naime, oko Novigrada ima nekoliko terena idealnih za pripreme, pa Cityju nije bilo teško pronaći suparnike. Za 19. srpnja dogovorene su utakmice protiv Selekcije Istre te slovenske Gorice, a tri dana kasnije suparnici su im srbijanski Čukarički te HNK Rijeka.

U Novigrad dolazi 47 nogometaša, s čak 29 članova stručnih stožera.

Inače, vrijedni organizatori u ovom desetodnevnom kampu (od 13. do 23. srpnja) pružit će mladim nogometašima, od kojih ćemo nekog u skoroj budućnosti sigurno gledati i u prvoj momčadi, i malo opuštanja. Ništa pretjerano, ali ritam treninga 'pokvarit' će im odlazak na ATP turnir u Umagu, a što je dodatna reklama za ovaj dio Istre. Pridodamo li tome da je seniorska momčad Cityja aktualni engleski prvak, jedne od najjačih nogometnih liga, jasno je da ovakve grupe dodatno dižu - ugled. A u Novigradu su to shvatili i potrudili se oko uglednih gostiju.