ČETVRTFINALE US OPENA

Novi veliki okršaj Čilića i Berdycha, a ulog nikad veći!

04.09.2014 u 14:17

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ima priliku po drugi put u karijeri plasirati se u jedno polufinale Grand Slam turnira, ali na tom mu putu stoji uvijek opasni Tomaš Berdych

Čilić igra odlično posljednjih mjeseci, a dobru formu okrunio je ovaj tjedan u New Yorku drugim četvrtfinalom Grand Slam turnira u nizu. Za razliku od Wimbledona kada je u toj fazi natjecanja naletio na Đokovića, ovaj se put Marinu ždrijeb malo otvorio i igrat će protiv čovjeka kojeg je upravo na engleskoj travi prije dva mjeseca izbacio s turnira, s Tomašom Berdychom.

'Presretan sam, jer igra mi je na konstantnoj razini. Kad imam odličan dan na servisu mislim da mogu pobijediti svakog,' izjavio je Marin Čilić nakon maratona u pet setova protiv Francuza Simona te smatra da umor neće biti faktor, iako se njegov sljedeći protivnik ne slaže.

'Znam da je Marin odigrao vrlo dobar meč protiv Simona. Puno je napredovao ove sezone, ali imam osjećaj da i ja igram bolje u zadnje vrijeme. Čišće udaram lopticu i to je uvijek dobro za moju igru. Uz to, imao sam kraći meč od njega, što uvijek može pomoći. Spreman sam za novi dvoboj,' najavio se susret češki tenisač, koji ima 5:3 protiv Marina u međusobnim susretima, ali i dva poraza u zadnja tri meča, uključujući i onaj posljednji u Wimbodonu, 3:0 u setovima.

Ulog u ovom meču je velik, ne ulazi se svaki dan u polufinale US Opena. Također i ždrijeb koji u sljedećoj rundi nudi pobjednika meča Federera i Monfilsa djeluje dobro pa bi Marina eventualna pobjeda preko noći mogla lansirati među najbolje tenisače svijeta, a možda i u veliko finale…