LEGENDA SVOJE KATEGORIJE

Novi ugovor: Giggs prema 1000. nastupu za United

10.02.2012 u 13:33

Bionic
Reading

Neuništivi velški nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs (38) potpisao je jednogodišnje produljenje ugovora s aktualnim engleskim prvacima, pa će tako boje 'crvenih vragova' braniti i sljedeće sezone

'Kada sam potpisao svoj prvi ugovor, nisam nikad mislio da ću moći igrati za United 22 godine, ali osjećam se dobro i znam da i dalje mogu doprinositi momčadi na putu do osvajanja trofeja', rekao je Giggs, koji u Unitedu igra od početka karijere, a kojem je aktualni ugovor istjecao na kraju sezone.

U dresu Manchester Uniteda Giggs je debitirao u ožujku 1991, a otad je upisao rekordnih 898 nastupa za klub pritom postigavši 162 gola.

Bivši velški reprezentativac u dresu Uniteda osvojio je 12 premierligaških naslova, četiri FA Cupa, tri Carling cupa i dvije Lige prvaka. Također, jedini je igrač koji je zabio u svakoj sezoni od osnutka Premiershipa (od 1992).

'Ryan je nevjerojatan igrač. Na mnogo načina on ujedinjuje sve moje momčadi ovdje u Unitedu. Konstantno je radio na svojoj igri, prilagodio se na promjenjivu prirodu igre i zadržao je svoju želju i glad za uspjesima. Na svakom treningu i u svakoj utakmici on je primjer koji drugi trebaju slijediti. Najmlađi u svlačionici imaju sjajnu priliku učiti od igrača koji nastavlja rušiti rekorde, a koje će kasnije biti teško srušiti', komentirao je trener Uniteda, sir Alex Ferguson.

Kratka kronologija dugačke legendarne priče