'ozljeda na radu'

Novi težak udarac za viziju Zinedinea Zidanea; skupocjeno pojačanje ozlijedilo se na treningu

26.07.2019 u 09:20

Bionic
Reading

Iako sezona nije ni krenula, trener madridskog Reala, Zinedine Zidane, iz dana u dan dobiva vijesti koje se nimalo ne uklapaju u koncepciju stvaranja pobjedničke momčadi

Madridski klub skupo je platio svoju američku turneju i dvoboj s Arsenalom ovog utorka. Strijelac izjednačujućeg pogotka za 2:2 Marco Asensio završetak dvoboja dočekao je na nosilima, a crne prognoze oko njegove ozljede potvrdila je liječnička služba Reala.

Zbog rupture prednjeg križnog ligamenta i meniska 23-godišnji ofenzivni veznjak izbivat će između sedam i osam mjeseci pa je za njega sezona koja još nije ni počela praktički završena.

Težak je to udarac za Zidanea koji pokušava ponovo stvoriti pobjedničku momčad nakon što je prošle sezone Real igrao blijedo u svim natjecanjima u kojima je nastupio.

Asensio je od mlade garde 'kraljeva' pokazivao najveći potencijal prethodnih sezona i gubitak njega veliki je problem za Real.

'Ovo nas je jako pogodilo,' priznao je Zinedine Zidane nakon utakmice.

A da ni jedna loša vijest ne dolazi sama, Zidane se uvjerio već na sljedećem treningu, kada se za butni mišić desne noge primio Ferland Mendy, 24-godišnji lijevi bek, koji je ovog ljeta iz Lyona preselio na Santiago Bernabeu za 30 milijuna eura.

Još uvijek nije potvrđeno o koliko teškoj ozljedi je riječ, ali prve liječničke prognoze sugeriraju da će ovaj važni kotačić Zidaneove nove momčadi izostati najmanje tri tjedna.

I to baš u vrijeme kada pobjedničku momčad treba uigra(va)ti. Uz ovu dvojicu, važnih igrača, spomenimo i da se ozlijedio i mladi 19-godišnji Brahim Diaz.

"To me brine i prije svega mi smeta, posebno u ovo vrijeme uigravanja momčadi. Asensiova i Mendyjeva ozljeda, koja nije tako teška ali nismo sigurni kada će biti spreman za povratak na teren, nažalost, sastavni su dio nogometa i događaju se, a sada moramo biti strpljivi i čekati njihov povratak', mirnim je tonom poručio Zidane.

  • +7
International Champions Cup, Real Madrid - Arsenal, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia