PORAZ I OŠTRE KAZNE

Novi težak udarac za Liverpool uoči derbija odluke

26.03.2015 u 11:21

Bionic
Reading

Liverpool Dejana Lovrena bez ozlijeđenog hrvatskog braniča izgubio je bodove u engleskom derbiju na svom terenu, a nakon bolnog poraza dolaze mu i novi 'udarci' uoči završnice sezone

Prekrasnim golovima Juana Mate Manchester United je slavio u derbiju na Anfieldu sa 2:1 i pobjegao mu u borbi za Ligu prvaka iduće sezone. Kada završi reprezentativna pauza Liverpool će se početi spremati za gostujući ogled s Arsenalom, a novi poraz sasvim bi udaljio redse od željenog četvrtog mjesta.

No, osim bodova Liverpool je u derbiju ostao i bez dvojice ključnih igrača. Isključeni kapetan Gerrard dobio je tri utakmice kazne, a još bolnija odluka za momčad došla je nakon što je s tri utakmice pauze kažnjen i vođa obrane Martin Škrtel. Slovak je u 94. minuti istrčao posljednju akciju i na samom kraju utakmice nagazio gostujućeg vratara De Geu. Komisija FA-a odlučila je - namjerno, nije pomogla niti Škrtelova žalba, iduće tri utakmice ne smije igrati.

Osim derbija s Arsenalom borbeni dvojac morat će propustiti i uzvrat četvrtfinala FA kupa kod Blackburna, te domaći ogled s Newcastleom.

Dejan Lovren osjeća probleme s trbušnim zidom, a njegov povratak sada bi bio od krucijalne važnosti za Rodgersov koncept s trojicom stopera u zadnjoj liniji. Jer, Kolo Toure teško može izdržati tri dvoboja u nizu a i - on, Can i Sakho ne bi imali niti jednu alternativu s klupe.