ZAUSTAVLJEN 'CROTTENHAM'

Novi šok Liverpoola, Chelsea brutalan

16.01.2010 u 17:51

Bionic
Reading

Odigrano je pola dvoboja 21. kola engleskog Premiershipa, a najviše razloga za zadovoljstvo imaju u Chelseaju koji je bio više nego uvjerljiv. Liverpool opet nije pobijedio, a sva trojica Hrvata za Tottenham su igrala od prve minute

Prvi su na teren istrčali igrači Liverpoola i Stokea. 'Redsi' su doputovali bez ozlijeđenih zvijezda Gerrarda, Torresa i Benayouna, no sve do devedesete minute vodili su golom grčkog braniča Kyrgiakosa. Tada je agoniju Liverpoola izjednačujućim golom produbio Huth, a u nadoknadi je Nizozemac s Anfielda Dirk Kuyt pogodio stativu.

Chelsea nije ništa prepustio slučaju. Doma su protiv Sunderlanda poveli već u osmoj minuti preko Anelke, a na poluvremenu je bilo već 4:0. Za konačnih 7:1 zabijali su još Malouda, A. Cole, Lampard, Ballack te po još jednom Anelka i Lampard, dok su za Stoke zabili Zenden i Bent.

Tottenham je dočekao Hull, a sva trojica Hrvata odigrala su čitave utakmice. Bila je to rijetko viđena jednosmjerna utakmica, no vratar gostiju, Velšanin Myhill, jednostavno je bio nesavladiv. Zaslužio je barem ocjenu devet, nema ofenzivnog igrača Spursa kojemu nije skinuo barem jedan 'zicer'.

Manchester United je dočekao Burnley, koji je održavao 0:0 sve do 25 minuta prije kraja. No tada je proradio uhodani stroj i Fergusonova momčad je slavila sa 3:0 golovima Berbatova, Rooneya i Dioufa. U preostalom dvoboju Wigan je slavio kod Wolwerhamptona rezultatom 2:0.