ENGLESKA LIGA

Novi šamar za ManU i to na Old Traffordu; pobjede Cityja i Arsenala

24.02.2024 u 23:08

Bionic
Reading

Nogometaši Aston Ville učvrstili su se na četvrtom mjestu ljestvice engleskog prvenstva domaćom 4-2 (3-1) pobjedom protiv Nottingham Foresta u susretu 26. kola

Villa je odlično krenula u dvoboj te povela 3-0 golom Watkinsa (4) i s dva pogotka Douglasa Luiza (29, 39), no Forest je uspio preko Niakhatea (45+4) i Gibbs-Whitea (48) krajem prvog i početkom drugog poluvremena smanjiti na 3-2 no Bailey (61) je golom za 4-2 potvrdio pobjedu domaćih.

Navijači Manchester Uniteda pretrpjeli su još jedan šamar otkako njihovu momčad vodi Erik ten Hag, u subotu je United na svom Old Traffordu izgubio od Fulhama sa 1-2 (0-0). Bassey (65) je sredinom drugog poluvremena doveo Fulham u vodstvo, činilo se kako je Maguire (89) uspio spasiti bod u završnici, ali Iwobi (90+7) je na samom izdisaju nadoknade pogodio za pobjedu londonskog sastava.

  • +2
Manchester United - Fulham Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Everon je bio nadomak važne pobjede u borbi za ostanak, na gostovanju kod Brighton and Hove Albiona je vodio sa 1-0 i imao igrača više sve do sudačke nadoknade, ali dvoboj je okončan podjelom bodova. Branthwaite (73) je doveo Everton u pred nost, a Dunk (90+5) je pogodio za konačnih 1-1.

Aktualni prvaci Engleske, nogometaši Manchester Cityja minimalnom 1-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Bournemoutha u 26. kolu primakli su se vodećem Liverpoolu na bod zaostatka.

Važnu ulogu u jedinom golu na utakmici imao je i hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić, on je u 24. minuti dugom loptom pronašao Haalanda u domaćem 16-ercu, udarac Norvežanina obranio je Neto, ali najbrže je na odbijanac reagirao Foden i zatresao mrežu.Kovačić je igrao za City do 83. minute, dok Joško Gvardiol nije konkurirao za nastup zbog ozljede gležnja.

Nogometaši Arsenala u posljednjem su subotnjem dvoboju 26. kola engleskog prvenstva na svom terenu uvjerljivo svladali Newcastle United sa 4-1 (2-0).

Arsenal je zagospodario terenom od samog starta, a bolja je igra nagrađena s dva gola sredinom prvog poluvremena. Do prednosti su "topnici" stigli nakon nespretne reakcije gostujuće obrane koja nije uspjela očistiti situaciju pred svojim golom nakon što je Kairus obranio udarac glavom Gabriela, a loptu je preko gol-linije poslao Botman (18-ag). Na 2-0 je povisio Havertz (24) nakon lijepog prolaska i povratne lopte Martinellija.

Sredinom nastavka Arsenal je postigao još dva gola, prvo je Saka (65) nakon lijepe solo-akcije pogodio za 3-0, a onda je nakon još jednog kornera poentirao i Kiwior (69). Na konačnih 4-1 smanjio je Willock (84).

Standings provided by Sofascore