ISTRA PROGRAMIRANA

Novi remi Istre, Zadar propustio priliku za bijeg

23.08.2014 u 22:51

Bionic
Reading

U jedinom subotnjem ogledu MAXtv Prve lige Zadar je na svom terenu remizirao s Istrom 1961 rezultatom 1:1 (1:0) i tako se situacija na ligaškoj ljestvici dodatno zakomplicirala

Istra je nakon uvodna četiri kola sezone bez pobjede prošlog vikenda svladala Lokomotivu, i momčad Igora Pamića u zadarskim se Stanovima vratila navici remiziranja. Sa sva četiri gostovanja ove sezone Istrijani su se vratili sa po jednim bodom...

Zadar je poveo u nadoknadi prvog poluvremena kada su domaćini iskoristili svoje najjače oružje večeras, prekide. Ubacio je Mirko Hrgović, a zabio Ivan Šimurina, isti igrač koji je u 12. minuti pogodio gredu.

Istra je najbolje dvije situacije uoči izjednačenja imala preko svog najboljeg napadača Dejana Radonjića; no u oba navrata (po jednom u svakom poluvremenu) lopta je otišla pored gola. Treći puta Dinamova špica na posudbi nije promašila, u 74. minuti Rahmanović ga je pronašao u srcu kaznenog prostora a Radonjić je rutinski pogodio za remi.

Do kraja ogleda velikih prilika nije bilo, pa je Istra ostala na četvrtom mjestu sa sedam bodova, a Zadar je šesti s pet bodova. Četiri momčadi imaju po četiri boda, a posljednja Lokomotiva tri... U sljedećem kolu Zadar putuje na riječku Kantridu, a Istra u Puli dočekuje Osijek.