EUROGOL GOSTIJU

Novi osječki napadački biser za remi protiv Lokomotive

14.12.2013 u 17:26

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici 20. kola MAXtv Prve lige Osijek je dočekao Lokomotivu i favoriziranom domaćinu uzeo bod nakon konačnih 1:1 (0:1)

Osijek se nalazi u vrlo opasnoj zoni i u posljednjem jesenskom nastupu momčad sa Drave je stvorila dva boda zalihe u odnosu na Dragovoljac u izravnoj borbi za prvoligaški ostanak. Lokomotiva će se na proljeće boriti za Europu, a prije pauze još ih čeka i odgođeni iznimno važan dvoboj s Rijekom na Maksimiru.

Utakmica je mogla zadovoljiti ukuse, a oba gola su za pamćenje. Lokomotiva je povela u 42. minuti nakon sjajne akcije Domagoja Pavičića (koji je u začetku akcije evidentno igrao rukom, ali sudac nije zaustavio igru) koji je ubacio za Petra Mišića. Donedavni igrač Cibalije doslovno je u stilu Van Bastena prebacio Osijekovog vratara i s pravom proslavio istinsko remek djelo.

Nizozemski stil Lokomotivine zvijezde


Ipak, Osječani su živnuli i nakon 15 minuta nastavka vratili rezultatki egal. Dobar ubačaj s lijeve strane došao je na glavu Nikole Mandića koji je sjajnim trzajem u idealnom luku prebacio vratara i od stative pogodio svoj prvi seniorski gol u karijeri. 18-godišnjak je do sada upisao 15 nastupa za Osijekove seniore, a nastupa i za juniorsku momčad za koju je prošloga vikenda zabio Dinamu na maksimiru i pokazao da se radi o vrlo zanimljivom nogometnom materijalu.

Ako Mandić postane veliki igrač, ovaj gol će ući u arhivu ligaške povijesti


Glupo je dječaka svrstavati u red velikana, ali i ptice na grani znaju da je plodna slavonska zemlja othranila Šukera, Vlaovića, Cvitanovića, Špehara i ostale 'ubojice' u kaznenim prostorima. Pred Mandićem je puno rada i znoja, ali hrvatski juniorski reprezentativac ima puno elemenata koji obećavaju - nadu.