KAOS NIJE SLUČAJNOST

Novi dokaz da rusku F1 stazu hitno treba mijenjati!

04.05.2016 u 16:50

  • +7

Formula 1, Velika nagrada Rusije

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Maxim Shemetov

Bionic
Reading

Jenson Button nakon Velike nagrade Rusije na kojoj smo opet gledali kaos u prvom krugu pozvao je organizatore utrke da promijene drugi zavoj koji se pokazao problematičnim...

Drugu godinu zaredom staza u Sočiju pokazuje se iznimno problematičnom u prvom krugu. Problemi uvijek nastaju na istom mjestu, u oštrom drugom zavoju na kojem jednostavno nema mjesta ni za dva paralelna bolida, a kamoli više.

U prošlom izdanju vidjeli smo sudar Ericssona i Hülkenberga koji je izazvao izlazak sigurnosnog automobila, a ovaj put u sudarima su sudjelovali Kvjat, Vettel, Ricciardo, Gutierrez, Haryanto i ponovo Hülkenberg, a trojica su morala odmah odustati.

'Usporio sam uoči drugog zavoja, jer tamo je bio potpuni kaos. Ne znam, mislim da to treba pogledati i nešto promijeniti,' izjavio je nakon utrke iskusni Jenson Button koji se uspio držati daleko od nevolja.

Drugi i treći zavoj povezani su na stazi u Sočiju i definitivno nisu dobro rješenje. Bilo je problema i kasnije u utrci. Carlos Sainz tako je dobio kaznu jer je izgurao Ericssona na izlasku iz zavoja, ali zapravo nema mjesta za obojicu. Do sljedeće godine organizatori će nešto morati učiniti, proširiti taj dio staze ili potpuno promijeniti izgled zavoja...