pravi gospodin

Novak Đoković oduševio je svojim potezom nakon što je u Parizu pobijedio Marina Čilića

03.11.2018 u 13:19

Bionic
Reading

Marin Čilić izgubio je u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Parizu od Novaka Đokovića 4-6, 6-2, 6-3 nakon dva sata i 10 minuta igre. Đoković se u ponedjeljak vraća na prvo mjesto ATP ljestvice, a nakon pobjede nije skrivao koliko se divi našem najboljem tenisaču...

Poraženi Marin Čilić izlazio je s terena, nakon sjajnog meča protiv Novaka Đokovića publika u Parizu nagradila ga je gromoglasnim pljeskom. No, pljeskao je i Novak Đoković.

Jasno je kako je Čilić njegova 'stara mušterija', pobijedio ga je u 16 od njihovih ukupno 18 mečeva, no Srbin nije skrivao koliko cijeni našeg tenisača. Njegov iskreni pljesak na terenu samo je 'pojačao' dojam i 'povukao' publiku da nagradi Čilića za sjajan otpor koji je pružio.

'Meč je bio vrlo neizvjestan s mnogo kvalitetnih poena. Imao sam uspone i padove, a neke stvari sam mogao odigrati bolje', kazao je Đoković i nastavio:

'Ovaj meč s Čilićem bio mi je najteži izazov u posljednjih nekoliko tjedana. Očekivao sam tako nešto, nije bilo jednostavno igrati protiv toliko agresivnog igrača. Nije laka ova pobjeda...'

Požalio se na kraju Đoković i na zdravlje, u drugom se setu kod vodstva 5:2 okrenuo prema svom boksu i zaderao:

'Šumeće tebleteeeeeeeeeee!'

  • +6
Marin Čilić - Novak Đoković, četvrtfinale Mastersa u Parizu 2018. - EPA Izvor: Licencirane fotografije / Autor: IAN LANGSDON/EPA

Jasno da ih je ekspresno i dobio te je bez većih problema nastavio meč i stigao do pobjede. Nakon meča je pojasnio svoj 'potez'.

'Pomalo se osjećam bolesno, u pitanju je neki virus nalik gripi. Nije jednostavno biti efikasan svakog dana, moja energija nije na najvišem nivou, ali to moram prihvatiti', zaključio je srpski tenisač koji će od ponedjeljka ponovno biti svjetski broj jedan.