AMBICIOZNI GABONAC

Nova zvijezda Borussije izazvala Bolta na utrku

02.08.2013 u 17:00

Bionic
Reading

Osim visokih ambicija kao nogometaš, Pierre-Emerick Aubameyang, novo pojačanje viceprvaka Europe, volio bi se utrkivati s najboljim sprinterom današnjice, Usainom Boltom

Ovoga ljeta, dortmundska Borussija u svoje je redove dovela Pierrea-Emericka Aubameyanga, reprezentativca Gabona, te jednog od najboljih igrača francuske lige prošle sezone. U svome je intervjuu za njemačke novine 'Die Welt' napadač progovorio o svojim i klupskim ambicijama ove sezone: 'Moj je san, kao i san cijele momčadi, ponovo doći do titule prvaka Njemačke te se naći još jednom u finalu Lige prvaka. Bayern je najbolja momčad ne samo Njemačke nego i cijele Europe, ali već se u Superkupu vidjelo da nisu nepobjedivi' – rekao je mladić, koji je sudjelovao u pobjedi Dortmunda nad Bavarcima 4:2.


Osim nogometnih ambicija, mladi napadač progovorio je i o svojim sprinterskim sposobnostima: 'Jednom prilikom, kada sam igrao u omladinskom pogonu Milana, otrčao sam 30 metara za 3,9 sekundi na službenom mjerenju. No, otad sam znao trčati istu dionicu u roku od 3,7 sekundi'. Na pitanje bi li se volio utrkivati s najboljim sprinterom svijeta, nije okolišao: 'Možda možete Vi organizirat dvoboj između mene i Bolta' – rekao je novinarima glasila 'Die Welt', očito misleći kako nije potpuni autsajder u utrci na 30 metara.

Naime, kada je rušio svjetski rekord na 100 metara u Berlinu 2009., Usain Bolt prvih je 30 metara istrčao za 3.78 sekundi, što je navodno sporije od vremena kojeg Aubameyang zna istrčati na treningu.