sp u tekvondou

Nova svjetska medalja za hrvatski tekvondo; Paško Božić osvojio je broncu

04.06.2023 u 18:28

Bionic
Reading

Hrvatski tekvondo borac Paško Božić u kategoriji preko 87 kilograma osvojio je broncu u nedjelju, ukupno rekordnu šestu medalju za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Bakuu

Član splitskog Marjana Paško Božić brončanu je medalju osigurao je ulaskom u polufinale uz tri pobjede bez izgubljene runde. Krenuo je odlično protiv Moldavca Dragosa Marinescua s 2-0 u rundama, potom je preskočio i Korejca Yoon Min Baea također 2-0 u rundama da bi medalju osigurao slavljem protiv Britanca Cunninghama s novih 2-0 u rundama.

Dalje od toga nije išlo jer mu se s druge strane čvrsto postavio Cisse (Obala Bjelokosti) koji je u kasnijem finalu otišao do naslova svjetskog prvak

Sa šest odličja na svjetskom prvenstvu u Azerbajdžanu Hrvatska je osvojila najviše medalja od svih reprezentacija, a splitski Marjan je od toga uzeo pet odličja. 

Posljednjeg dana prvenstva na tatami je izašla i mlada, tek 16-godišnja Nika Karabatić. U prvom kolu kategorije do 53 kilograma Nika je pobijedila s 2-0 Molly Park iz Australije, u drugom kolu Karabatić je bila bolja 2-1 u rundama protiv Tunižanke Chaime Toumi dok je treću pobjedu upisala protiv Meksikanke Villegas Machorro, inače druge nositeljice.

Četvrtfinalna borba za medalju otišla je na stranu Iranke Kiyanichandeh, kasnije svjetske prvakinje te je Karabatić ovo Svjetsko prvenstvo završila na petom mjestu.