Ante Ćorić

Nova nada za bivšeg Dinamovog dragulja; došao je u ruke legende Reala koja bi mu karijeru mogla lansirati u nebo

06.11.2019 u 14:29

Bionic
Reading

Legendarni Jose Maria Gutierrez, poznatiji kao Guti, postao je trener španjolskog drugoligaša Almerije u kojem je naš Ante Ćorić

Ante Ćorić bio je jedan od najboljih igrača Dinama kada je na ljeto 2018. godine otišao u Romu za šest milijuna eura. Činilo se kako će mladi Ćorić u Rimu napraviti iskorak i preuzeti svoju dužnost koju su mu mnogi predviđali, a to je da postane zamjenik Luke Modrića, odnosno Modrić nakon Modrića. Talenta mu definitivno ne manjka, a ima tek 22 godine i još ništa nije izgubljeno, ali Ćorić se za sada nije iskazao u inozemstvu.

Za Romu je odigrao tek tri utakmice bez nekog specijalnog učinka, a onda su ga Rimljani posudili španjolskom drugoligašu Almeriji na ljeto 2019. godine. Almeria im je za jednogodišnju posudbu uplatila 400.000 eura, a Ćorić je u devet nastupa za svoj novi klub upisao dvije asistencije.

Almeria je druga na ljestvici španjolske druge lige s 10 bodova zaostatka za vodećim Cadizom, ali u zadnjih osam utakmica su upisali tek jednu pobjedu i šest remija. Ovaj skor značio je smjenu trenera Pedra Emanuela, a Ćorić i ekipa dobili su novog šefa, i to kakvog.

Jose Maria Gutierrez, poznatiji kao Guti, postao je novi trener Almerije. Legendi Real Madrida ovo će biti prvi samostalni posao u nekoj seniorskoj ekipi. Ranije je radio s mladim uzrastima Reala, a bio je i pomoćnik Senolu Günesu u Bešiktašu. Ćorić tako ima priliku dokazati se legendi koja je jako bliska Real Madridu. Pokaže li ono što svi znaju da može, uskoro bismo Ćorića mogli gledati na puno višoj razini.