ODLIČAN POČETAK

Nova nada HR skijanja: Puno više nego što sam očekivao

26.10.2015 u 12:12

Bionic
Reading

Filip Zubčić (22) je u prvoj utrci Svjetskog kupa, na premijeri sezone u austrijskom Söldenu, osvojio fantastično 12. mjesto u veleslalomu

Mladom Zagrepčaninu ovo je drugi najbolji rezultat u karijeri u Svjetskom kupu. Bolji je bio samo u Alta Badiji prije godinu dana kad je 7. mjestom najavio da smo dobili veleslalomaša za velike stvari, a to je u Söldenu samo potvrdio.

'Znao sam da se dobro skijam, ali ovo je puno, puno više nego što sam očekivao. Presretan sam! 'Dobro sam ušao u prvu vožnju, ali sam napravio pogrešku nakon prvog prolaznog vremena, zapela mi je ruka za jedna vrata i tu sam malo izgubio ritam. Puno mi pomaže što sam fizički odlično pripremljen i zato sam odlično izvukao posljednji dio staze, na ravnici sam napadao cijelo vrijeme i osjećao sam da sam brz', rekao je za croski.hr. te nastavio:

'U drugu vožnju sam ušao još bolje nego u prvu, ali sam opet napravio jednu pogrešku. No, ovo je otvaranje na visokoj razini i sad se mogu u miru posveti treningu slaloma u kojem se isto želim probiti u prvih 30.'

Podsjećamo, pobjednik Söldena je Amerikanac Ted Ligety kojem je to već četvrto slavlje ovdje u posljednjih pet godina, 25. pobjeda i ukupno 50. postolje u karijeri. Drugo mjesto je pripalo Francuzu Thomasu Fanari, a treće Marcelu Hirscheru.