NAKON TROFEJA - NEUSPJEH

Nova ideja Atletica s Mandžom doživjela debakl!

26.08.2014 u 17:06

Bionic
Reading

Ideja Diega Simeonea da Mariju Mandžukiću u napad pridoda još jednog izrazitog strijelca, Meksikanca Raula Jimeneza, rezultirala je neopasnom igrom i tek osvojenim bodom kod Raya

Atletico je u utakmicama Superkupa protiv Reala igrao s Mandžukićem u vrhu napada i Raulom Garciom kao ofenzivcem iz drugog plana te Griezmannom čija je uloga bila probiti desnu stranu te hraniti napadačku liniju opasnim loptama. Ta je varijanta funkcionirala, a 'crveno-bijeli' svladali su gradskog rivala i osvojili prvi trofej sezone.

Protiv Raya Vallecana na otvaranju Primere trener Simeone odlučio se promiješati momčad i ovaj put nije pogodio. U vatru je ubacio meksičkog strijelca Raula Jimeneza kojeg je pridodao Mandžukiću u napad, sa Grizmannom na desnoj strani i ta varijantna jednostavno nije funkcionirala.


Kako pišu španjolski mediji, Atletico nije izgledao kao momčad koja brani titulu prvaka, a jedine dvije ozbiljne prilike imao je naš Mandžukić u prvom dijelu, no nije uspio ponoviti ono što je napravio protiv Reala.

Simeonea novinari kritiziraju zato što se odlučio za varijantu koja je u pripremnom razdoblju na terenu bila zajedno samo 13 minuta i bila je potpuno neuigrana. No, valja upozoriti da rezultat 0:0 nije prvi takav Atletica ove sezone. Imao je dvije takve i u prijateljskim utakmicama na američkoj turneji, a tek je protiv Wolfsburga u golijadi 5:1 pokazao da može biti i efikasan.

U svakom slučaju, Atletico bi ove sezone mogao imati mnogo problema u fazi napada. Obrana mu je odlična, svih 11 igrača u njoj sudjeluje, no napad djeluje neefikasno i na utakmicama 'crveno-bijelih' nećemo gledati mnogo golova…