LIGA NACIJA

Norvežanke održale lekciju hrvatskim nogometašicama

27.02.2024 u 20:58

Bionic
Reading

Norveška ženska nogometna reprezentacija izborila je ostanak u grupi A Lige nacija pobijedivši najbolje hrvatske nogometašice i u uzvratnom dvoboju odigranom u utorak u Stavangeru, gdje je konačan rezultat bio 5:0.

Norvežanke su prije četiri dana pobijedile u Osijeku s 3:0 te s ukupnih 8:0 očekivano pobijedile izabranice Nenada Gračana koje su u dva dvoboja uputile dva udarca unutar okvira norveškog gola.

Domaća reprezentacija je u Stavangeru povela u 9. minuti, kad je odbiju loptu od vratnice u mrežu pospremila Elisabeth Terland.

U 32. minuti su Norvežanke na isti način došle i do drugog pogotka, a Anu Filipović je svladala Sophie Haug. Ista je igračica u 40. minuti postigla svoj drugi pogodak i donijela tri gola prednosti Norveškoj.

Hrvatske nogometašice su u 65. minuti uputile prvi udarac prema norveškom golu, a domaću vrataricu Cecilie Fiskerstrand na intervenciju je natjerala Ivana Slipčević.

U sljedećoj minuti Frida Leonhardsen-Maanum postigla je pogodak za 4:0 lukavo izvedenim slobodnim udarcem. Ista je igračica u 78. minuti po drugi put zatresla mrežu za konačnih 5:0.

Hrvatske nogometašice će tako i u sljedećem izdanju Lige nacija biti u grupi B.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel